HOORN - Op zaterdag 28 januari komt de Hoornse punklegende Niels de Wit met z’n formatie Burghers Orquestra een dubbelshow doen samen met Wieb Zigtema’s I SHOOT THE MOON en in de toegift zullen ze samen ook nog wat van The Rousers spelen. Dus het belooft een fijne avond te worden….


Het Hoorns/Amsterdamse Burghers Orquestra verrasten dit najaar vriend en vijand met hun debuutalbum, waarin de koers die ze als Burghers – zonder Orquestra dus – volgden radicaal werd omgegooid: van harde gitaarpop/punk naar… ja, wat? Een eclectisch geluidspalet met invloeden uit filmmuziek, exotica en psychedelica vormt nu het decor voor hun als vanouds pakkende, je af en toe op het verkeerde been zettende, composities. Orquestra leden Niels de Wit en Simone Mansveld, die we ook zouden kunnen kennen uit bands als Johan, Electric Tears en The Bugs, worden sinds kort bijgestaan door Jochem van Drunen op drums

De draad is opgepakt.

SHOOT THE MOON , de band van rasmuzikant Wieb Zigtema uit het Noordhollandse Langedijk, is nieuw leven ingeblazen.
Wieb Zigtema zou zichzelf niet zijn zonder ‘eigen‘ band.Vandaar de heroprichting van SHOOT THE MOON.
Hij heeft twee muzikale zielsverwanten aan zijn zijde staan in de personen van bassist Daniel van Amersfoort en drummer Paul Bruijn.
De muziek is als vanouds. Heftige popmuziek met een flinke punkinslag.
De gitaar speelt de hoofdrol, vooral live, waarbij de van Zigtema bekende transparante geluidsmuur nog steeds recht overeind staat. Opzwepende, soms melancholieke muziek.

Zaterdag 28 januari 2023
Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 10 (ex fee 1.70 per bestelling) /deur € 12,50
Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl