MEDEMBLIK - Bij Kasteel Radboud in Medemblik vindt zaterdag 23 en zondag 24 juni de Brocante Zomer Fair plaats. Standhouders bieden op het kasteel stijlvolle, gezellige, romantische en antieke waar aan.

De Brocante Zomer Fair is beide dagen voor publiek geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt €5,- per persoon en toegangskaarten kunnen aan de kassa worden gekocht. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Stichting Kinder Kankervrij (KiKa).

Op de fair zijn voornamelijk spullen van antiekmarkten uit Frankrijk en België te vinden. De stijl is wat ‘sleets’, hetgeen inhoudt dat de antiek doorleefd is. De woonproducten zijn een selectie uit een verscheidenheid van stijlen en periodes. Denk aan vrouwelijke boudoirs, charmante speelgoed, prachtige meubels, kerkrelikwiën en nog veel meer.

‘Deze producten zijn de details die van een huis een thuis maken. Niet per se perfect, want wij zien de schoonheid van imperfectie’, aldus Sandra Top van de Stichting Stal 135, organisator van meerdere brocante fairs in Nederland.

Het is niet de eerste keer dat de brocante fair Kasteel Radboud aandoet. Twee jaar geleden werd ook een markt gehouden. Nu de verbouwing van het kasteel in april klaar is, betekent het voor bezoekers dat ze onder andere gebruik kunnen maken van het gezellige kasteelterras.

Over Stichting Stal 135
Stichting Stal 135 bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers dat inmiddels een begrip is als het gaat om het organiseren van brocante fairs op bijzondere locaties. De stichting werkt en denkt vanuit een maatschappelijk belang. Brocante is de laatste jaren onveranderd populair. Zeker de markten kunnen rekenen op veel belangstelling.

Over Kasteel Radboud
Kasteel Radboud staat aan de oostkant van de haven in Medemblik. Het kasteel dateert uit 1288 en is onder meer bekend van het feit dat in 1939 Rembrandts schilderij De Nachtwacht er tijdelijk in veiligheid werd gebracht. Het kasteel ondergaat momenteel een grondige renovatie en verbouwing.