HOORN - Op donderdag 27 en vrijdag 28 september van 20.15 tot 22.00 uur speelt Theater Kwast het stuk ‘Lucelle’ van de beroemde Bredero in het Westfries Museum. Lucelle is een ware Romero & Julia met onverwachte komische wendingen, zoals die alleen uit de pen van Bredero kon vloeien. Een tragikomedie over de onbereikbare liefde door verschil in afkomst.

Theater Kwast is specialist in het spelen van Nederlands theater uit de Gouden Eeuw. Nu bijt Kwast zich vanwege zijn 400ste sterfdag vast in Bredero en speelt zijn tragikomedie in de prachtige schutterijzaal van het Westfries Museum. Een theaterstuk vol muziek en uitbundig spel. Én het publiek wordt verzocht zich vooral niet afzijdig te houden.

Tragikomedie Lucelle
Lucelle is de dochter van een rijke Franse weduwnaar. Onder de neus van haar vader ontvlamt een verboden liefde tussen haar en luitleraar Ascagnes. Ondertussen zijn er meerdere kapers op de kust en hebben de bedienden Lekkerbeetje en Pannetjevet zo hun eigen agenda.

Museum van de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen.

Tickets kunnen besteld worden via de website: https://wfm.nl/events/lucelle-theater-kwast