HOORN - Op zondag 20 september opent het Tobalita Strijkkwartet samen met de Belgische zangeres Charlotte Haesen het concertseizoen in Hoorn met Café des Chansons. Het concert wordt georganiseerd door Concertstichting Johan Messchaert in Schouwburg Het Park. Na het afgebroken seizoen 2019-2020, waarin de stichting haar 100-jarig bestaan maar half kon vieren, is Café des Chansons een hoopvol nieuw begin.

Charlotte Haesen en het Tobalita Strijkkwartet zullen muziek spelen van o.a. Jacques Brel, Barbara Gainsbourg, Edith Piaf en zangeres Charlotte Haesen zelf. Een Franstalig programma, waarvan de cd-opnames eerder al lovend werden ontvangen.

Er is voor het concert een flink aantal publieksplaatsen beschikbaar en daarmee kan het publiek een volwaardig concert verwachten. De Othellozaal in Het Park zal wel anders ingericht worden en de verwachting is dat dit alleen maar aan de intieme sfeer bij zal gaan dragen.

Concertstichting Johan Messchaert organiseert al 100 jaar klassieke muziekconcerten in Hoorn. De concerten kenmerken zich door het hoge niveau en diversiteit. Ook komend seizoen is het gelukt om weer een hoogstaande serie samen te stellen met zeer talentvolle ensembles waaronder Combattimento en Trio Rodin. Het eerstvolgende concert, op 25 oktober, is een solo-optreden van de internationaal zeer gerenommeerde celliste Larissa Groenveld.

Kaarten voor het bijzondere Café des Chansons kunnen besteld worden bij Schouwburg Het Park via

https://www.hetpark.nl/programma/cafe-des-chansons