HOORN -Het was in 1978 toen één van de meest opzienbarende rockalbums het levenslicht zag. Van Halen I veroorzaakte een ware revolutie in de muziekwereld. Virtuoos, heavy, melodieus en… geweldige songs. Wie ging er vroeger niet uit zijn dak bij het luisteren naar Alfred Lagarde’s Betonshow wanneer de eerste klanken van “Runnin’ With The Devil“, “You Really Got Me” of “Ain’t Talkin’ ‘Bout Love” door de ether werden geslingerd?

Van Halen was anders. Iets dat nooit eerder gehoord was. Van Halen bracht een nieuwe dimensie aan het rockfront: showmanship gecombineerd met speltechnische virtuositeit, overgoten met een saus van sex, humor en zelfspot.
Met name het spetterende gitaarwerk van Eddie Van Halen en de dynamische stage-act van zanger David Lee Roth sprongen in het oog. Zij waren voor vele muzikanten een inspiratiebron.

Journey, de gekroonde koningen van de westcoast AOR rock, de eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de Amerikaanse Billboard Top 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”. Journey, de Beatles van de hardrock met een supertalent aan muzikanten en songwriters. Songs met arrangementen die zich kenmerken door ijzersterke melodielijnen, muzikale virtuositeit en veelzijdigheid.

Klassiekers, veelvuldig voorzien van meerstemmige vocalen en voldoende ruimte voor de individuele uitspattingen van de bandleden. Journey, met de onmiskenbare stem van zanger Steve Perry, de hemelse gitaarpartijen van Neil Schon, de onuitputtelijke keyboardklanken gestuwd door een op blues geschoolde ritmesectie.

Op zaterdag 19 januari kan je genieten van twee geweldige tributes die een ode brengen aan hun muzikale helden.


Zaterdag 19 januari 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: € 15 (ex fee) vvk/ deur € 17,50
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl