HOORN - Concertstichting Johan Messchaert is bijna 105 jaar oud maar nog springlevend. We hebben in 2024 nog 3 mooie concerten geprogrammeerd staan. Die worden georganiseerd op zondagochtenden in onze vaste locatie Schouwburg Het Park te Hoorn. De concerten laten een mix zien van namen die bekend zijn van radio en/of TV en van minder bekende, jonge musici.

Kwaliteit van de programmering staat bij ons altijd voorop. Op 3 ochtenden zal prachtige muziek ten gehore worden gebracht door Dianto Reed Quintet, Laetitia Gerards & Ramon van Engelenhoven en het Trio Pedano. Alle concerten worden gegeven in de Othellozaal van Schouwburg Het Park te Hoorn, aanvangstijd 11.30 uur.

De toegangsprijzen zijn (ongewijzigd t.o.v. vorig jaar) € 23,50 per concert, jeugd t/m 12 jaar betaalt € 5,00, alles inclusief garderobe en consumptie.

Op 25 februari speelt het Dianto Reed Quintet voor u. Het innovatieve Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse muzikanten, gevestigd in Amsterdam. Ondanks hun recente oprichting wonnen ze reeds de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Spaanse XV Concurso Nacional de Cámara Villa de Cox en zijn ze finalist van Dutch Classical Talent 2022/2023.

De musici verrassen graag door verschillende stijlen en kunstvormen tegenover elkaar te stellen. Ook het programma dat ze brengen in het Park is origineel en zeer verzorgd. Het verbindt muziek en beeldende kunst aan de hand van de hechte band tussen twee artistieke reuzen van de vorige eeuw: Igor Stravinsky en Pablo Picasso, van wiens kring o.a. ook Manuel de Falla en Eric Satie deel uitmaakten.

Kaarten kunt u bestellen via de website van het Park, https://www.hetpark.nl/programma/dianto-reed-quintet

Meer informatie over de concerten kunt u vinden op www.messchaert.nl

op Facebook: https://www.facebook.com/JohanMesschaert/

Instagram: https://www.instagram.com/johanmesschaert/