HOORN - Het kan een bepaalde klank zijn, of een zinnetje dat hij ergens oppikt. Maar ook een flard filmmuziek kan bij muzikant/rapper Steven Engel de vonk zijn die maakt dat hij een nieuwe song wil schrijven. Op zondag 17 september a.s. gaat journalist Joyce Beuken met Steven in gesprek over ‘de inspiratie waar je niet naar op zoek bent’, tijdens de voorstelling Hoornse Gasten in Theater Het Pakhuis in Hoorn. De voorstelling begint om 15.00 uur, entree is 17,50 euro. Iedereen die de voorstelling bezoekt, krijgt na afloop Engels nieuwste album ‘Veertig’ cadeau! Reserveren via www.pakhuishoorn.nl.

Hoornse Gasten is een eigen productie van Theater Het Pakhuis. In de setting van de intieme theaterzaal interviewt een steeds wisselende presentator iedere keer een boeiende gast uit de Hoornse kunst, cultuur of politiek. Het concept doet een beetje denken aan het tv-programma Zomergasten, maar dan met live publiek en een korte live act naar keuze van de gast.

Jaloersmakende videofragmenten
Muzikant, rapper en woordkunstenaar Steven Engel is van plan het publiek tijdens de voorstelling mee te nemen in wat hem inspireert tot het maken van zijn muziek. “Een liedje maken is gewoon werk, het is een ambacht”, vindt hij. “Maar de eerste vonk moet wel ergens vandaan komen. Dat kan bij mij van alles zijn: als iemand iets met passie doet, dan heb je mij al.” Het belooft dus een boeiende middag te worden met onder meer ‘jaloersmakende videofragmenten’, zoals hij dat zelf verwoordt. Maar er is ook live muziek, en wel van Jiffy – het soloproject van zanger/gitarist Jesper Huisman, met wie Steven samenwerkte op twee van zijn albums.

Beperkt aantal plaatsen
De eerdere edities van Hoornse Gasten waren mooie, gedenkwaardige en inspirerende voorstellingen waarin gast en publiek elkaar echt beter leerden kennen. Door omstandigheden is in de zaal van Theater Het Pakhuis helaas nog steeds slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie bij Hoornse Gasten met Steven en Joyce wil zijn, doet er dus goed aan om tijdig te reserveren.