HOORN - In de Herfstvakantie is in het Museum van de 20e Eeuw veel te beleven. Je kunt je verkleden als ridder of jonkvrouw bij de Floris-expositie, de Spiraal op de Telekids expositie uitproberen, de gratis audiotour beluisteren of lekker komen knutselen. Ook voor (groot)ouders is er veel te ontdekken.

Dat het museum laagdrempelig is blijkt niet alleen uit de lift en brede gangpaden, maar ook uit de tentoonstellingen. Tijdens de Herfstvakantie zijn er twee populaire thema’s te zien: De net door Carlo Boszhard en Irene Moors geopende Telekids expositie én de succesvolle tentoonstelling “Floris, 50 jaar Jeugdheld”.

Ridders en Lange Pier
Op zondag 27 oktober (laatste dag Floris-expositie) zal je in dit museum echte ridders en jonkvrouwen tegenkomen. Ook dan kun je jezelf verkleden en terug naar de Middeleeuwen. Kijk hoe zwaar een maliënkolder is of ga zitten op ons bewegende Floris-paard. Maar kijk die dag uit want Lange Pier met zijn twee meter lange zwaard loopt ook rond!

Lezing over Floris
De schrijver van het prachtige Floris-boek, Jaap Kooimans, houdt voor de liefhebbers van de 50 jaar oude TV-serie een speciale lezing op 27 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Alleen voor deze lezing graag aanmelden via info@museumhoorn.nl , normale entreeprijs museum (of MuseumKaart), gratis koffie/thee.

Zwaarden en schilden beschilderen
Van maandag 21 t/ donderdag 24 oktober 2019 kun je tussen 13.00 tot 16.00 uur in het Museum van de 20e Eeuw houten schilden en zwaarden beschilderen bij de Floris expositie. Maar ook mag je mooie kroontjes of een kartonnen kasteel maken. En, zolang de voorraad strekt, krijg je een grote Floris-poster.

Rondleiding Buurvrouw bij Telekids
De producer van Telekids, Daphny Muriloff, geeft op zondag 20 oktober rondleidingen bij de tentoonstelling over het kinderprogramma dat tussen 1989 en 1999 miljoenen kijkers trok. Zij is bij kijkers bekend als “De Buurvrouw” omdat ze bij de live-uitzendingen soms per ongeluk in beeld kwam als ze zaken moest oplossen. Als medesamensteller van de expositie en het bijbehorende boek weet zij de prachtigste verhalen te vertellen. En ze wil dan natuurlijk ook wel dat boek signeren. “Carlo & Irene, de pittige Telekids collectie” is voor slechts € 17,50 te koop in de MuseumShop en via hun webshop.

Live muziek uit fifties, sixties en seventies
Op zaterdag 26 oktober brengt trio De Gasten de leukste liedjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Tussen 13.00 en 16.00 uur zal dit sfeervolle bandje op verschillende plekken in het museum optreden. De Gasten, het gezelligste akoestische trio van Nederland, nu met een gratis optreden in het meest nostalgische museum. Kijk voor hun in het museum opgenomen clip op https://www.youtube.nl/

Openingstijden
Het Museum van de 20e Eeuw is alle dagen van de week open. Doordeweeks van 10 tot 17 uur, in het weekend van 12 tot 17 uur. Met de MuseumKaart is de entree gratis. In de koffiehoek kun je genieten van bijvoorbeeld een saucijzenbroodje, muffin, chocolademelk of cappuccino. Kijk voor alle informatie, ook over parkeren, op www.museumhoorn.nl

Feest der Herkenning
Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn is een nostalgisch museum van een breed publiek. Het is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn. In het 25-jarig bestaan heeft het museum al bijna 1 miljoen bezoekers, jong en oud, ontvangen. Door het tonen van talloze interieurs en gebruiksvoorwerpen uit de vorige eeuw, én door aansprekende tentoonstellingen, geeft het museum een beeld van de vele ontwikkelingen.