HOORN - Frea Lenger maakt schilderijen, grafiek en ruimtelijk werk. Aanvankelijk lag de nadruk op schilderijen. In 1990 won zij een prijsvraag voor een ruimtelijk werk voor een gezondheids­centrum in Almere. Dit was de start voor verdere ontwikkeling van ruimtelijke objecten en ook haar schilderijen werden vanaf dat moment steeds monumentaler.

De materialen waar Frea mee werkte was onder andere horrengaas – transparantie speelde, en speelt nog steeds, een grote rol in haar werk. Toen horrengaas toch te kwetsbaar bleek, ging ze gazen van roestvrij staal, koper en messing gebruiken, en het nog transparantere perspex.

Met deze en andere materialen schept Frea grote en kleine werken. Het decor voor de opera Acteon, bijvoorbeeld. Of objecten in het landschap, zoals het werk dat langs het Pionierspad in Schokland staat: een bank met door haar in Amerika gemaakte foto’s van oerbossen, met als titel: Rusten op het verleden. Haar lijst van aankopen en uitgevoerde werken is indrukwekkend.

Het werk mag dan divers zijn, het is altijd herkenbaar als dat van Frea Lenger. Aan de hand van schilderijen, grote foto’s van objecten en een powerpointpresentatie zal zij daarover vertellen en met ons in gesprek gaan.

Wanneer?: 13 oktober om 15.00 uur. De inloop is vanaf 14.30 uur.
Waar?: de Boterhal, Kerkplein 39 Hoorn.