Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.
In twintig jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax, maar altijd dansbaar!

DJ MPS Pilot

Zowat alles heeft deze Nederlandse globetrotter al eens aan elkaar gemixed: van afro over gypsy, maghreb, balkan, beats uit het Midden en Verre Oosten tot Zuid-Amerikaanse percussie. Overal op deze wereld strooit hij zijn beats en grooves in het rond van Nederland (Lowlands, De Melkweg en North Sea Jazz) over Hongarije (Sziget) en festivals in Burkina Faso, Senegal, India (The Jaipur Festival) en nu ook in Hoorn!

Vrijdag
30 november 2018
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00-2:00 uur
Entree: € 15 (ex fee 1.50 per bestelling) vvk en € 18 deur


Verdere info via

www.manifesto-hoorn.nl