HOORN - De wereldberoemde triatlonwedstrijd IRONMAN komt dit jaar in het weekend van 24 tot en met 26 juni naar West-Friesland. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers, bij voorkeur afkomstig uit de eigen regio en vandaar deze oproep. Door de inzet van leden als vrijwilliger bij IRONMAN 70.3 Westfriesland kunnen verenigingen de clubkas spekken. Voor elke vrijwilliger door een vereniging of stichting wordt per gewerkt uur een vergoeding van € 5,00 uitgekeerd richting de clubkas.

Het spektakelstuk van het weekend is de IRONMAN 70.3 op zondag: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven West-Friese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door het historische Hoorn. “Vanwege de enorme omvang van het evenement, alleen al tijdens de wedstrijd op zondag doen ongeveer 2.500 deelnemers mee, is de organisatie ook afhankelijk van een enorm team aan enthousiaste vrijwilligers”, zegt José van Laarhoven, projectmanager van IRONMAN 70.3 Westfriesland.

Gedurende het wedstrijdweekend (24 t/m 26 juni 2022) vinden diverse IRONMAN wedstrijden plaats. Over het hele weekend worden ruim 500 vrijwilligers ingedeeld om de derde editie van dit sportieve evenement in goede banen te leiden. Er wordt onder meer ondersteuning gezocht bij de registratie van atleten, de zwemstart, wisselzone, finish en op het hele parcours. Individuele vrijwilligers kunnen met hun inzet korting verdienen op een starbewijs. Voor stichtingen en verenigingen is een vergoeding van € 5,00 per persoon per uur beschikbaar gesteld. Indien een vereniging of stichting zich aanmeldt komt dit ten goede van de clubkas. Alle functies in het weekend zijn te vinden via het volgende formulier: https://extraleisure.wufoo.com/forms/x1ltif3v1vqf4kz/.

INLOOPHUIS PISA: Dit jaar kan er ook gekozen worden om de vergoeding te doneren aan het Inloophuis Pisa in Hoorn. Een locatie die afhankelijk is van giften en donaties en in het leven is geroepen ter ondersteuning van kankerpatiënten en familie. Zowel stichtingen als verenigingen, maar ook individuele vrijwilligers kunnen voor deze optie kiezen. Vermeld bij de aanmelding duidelijk dat de vergoeding ten goede komt aan Inloophuis Pisa, zodat het bedrag uiteindelijk gedoneerd kan worden.

Meer informatie of aanmelden via https://extraleisure.wufoo.com/forms/x1ltif3v1vqf4kz/ of ironmannedvolunteers@gmail.com.

Het gehele programma van IRONMAN 70.3 Westfriesland 2022:

Vrijdag 24 juni

IRONKIDS
Nightrun

Zaterdag 25 juni

IRONMAN 5150 Westfriesland
IRONMAN 4:18:4 Westfriesland

Zondag 26 juni

IRONMAN 70.3 Westfriesland