HOORN - De Zwaagse Ondernemersvereniging vindt het 'ronduit teleurstellend' dat de plaatsnaam Zwaag niet terugkeert op de nieuwe afslagborden van de Westfrisiaweg. Het college schrijft in een brief dat dat niet nodig is omdat de weg geheel in Zwaag ligt.

Dat 'Zwaag' niet op de nieuwe afslagborden is opgenomen, is tegen het zere been van de Zwaagse Ondernemersvereniging en Caranavalsvereniging Het Masker, zo bleek vorige maand.

"Er komen straks vijftigduizend mensen naar Zwaag om carnaval te vieren. Het zou toch wel prettig zijn als die ons makkelijk kunnen vinden", zei voorzitter Bernd Laan toen. Ook stuurde de Hoornse gemeenteraad het provinciebestuur een brief met het dringende verzoek om Zwaag op de afslagborden te laten terugkeren.

Maar omdat de Westfrisiaweg al geheel in Zwaag ligt, wordt de plaatsnaam niet op de afslagborden vermeld. Wel komen er in maart en april ter hoogte van afrit Hoorn-Noord en Bangert en Oosterpolder zogeheten (pseudo)komborden langs de weg te staan met de aanduiding 'Zwaag'.

'Minder informatie'
Het alternatief was om drie keer Zwaag op de verwijsborden te zetten, zonder vermelding van de deelgebieden in Zwaag. "Daarmee krijgt de weggebruiker, naar onze mening, minder informatie", aldus het college.

Koos Bekker, voorzitter van de Zwaagse Ondernemersvereniging, vindt het 'ronduit teleurstellend'. "Het alternatief om op drie afslagen Zwaag te vermelden, hoeft helemaal niet. Er hoeft enkel een aanduiding te komen op de afslag bij Oostergouw". De vereniging laat het er niet bij zitten en richt samen met de carnavalsvereniging opnieuw een brief aan het college.

Reactie afwachten
Het college wil afwachten hoe weggebruikers op de nieuwe bebording reageren nadat deze in maart en april geplaatst is. Als het ontbreken van de plaatsnaam problemen oplevert, en die problemen langer dan zes maanden aanhouden, zal worden onderzocht hoe de borden het beste kunnen worden aangepast.