BLOKKER - Op zondag 28 juni organiseert MAK Blokweer een dag vol kinderactiviteiten in het teken van de natuur. ’s Ochtends is er een kleurrijk voorleesfeest voor peuters en kleuters. In de middag kunnen kinderen t/m 12 jaar met eenvoudige materialen zelf een bijenhotel maken. Extra leuk: combineer je bezoek met een wandeling door het natuurpark aansluitend op de kinderactiviteiten.

Van 10:00 tot 12:00 kunnen peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar het verhaal van de kameleon Leon meebeleven aan de hand van het boek van Jane Clarke. Anders dan andere kameleons kan Neon Leon niet van kleur veranderen, maar is hij altijd knal-oranje. Zal hij toch een plekje kunnen vinden waar hij zich thuis voelt? Na het voorlezen mogen de kinderen gezellig samen wat drinken op een mooie groene plek, en wandelen ze een rondje door de Rietkreek vol wervelend waterleven.

Van 13:00 tot 15:00 zijn kinderen van 6 t/m 12 jaar welkom bij Hotel “De blije bij”. Bijen zijn nuttige insecten die allerlei planten voor de mens bestuiven. Alle reden dus om iets aardigs terug te doen voor de bijen in de buurt! Een goede manier om dat doen is door een mooi hotel voor ze te bouwen, en dat thuis een fijn plekje te geven. Bijen zijn makkelijke hotelgasten: met een beetje modder, wat riet, en een potje of blik en ze zijn al tevreden. Help je ook mee om blije bijen te maken?

Je maakt je bezoek aan MAK Blokweer nog leuker met een wandeling over het terrein en door het natuurpark. In het kader van de corona-maatregelen volg je een vaste route van circa 2 uur. Bij het startpunt krijg je een aantal attributen mee die onderweg goed van pas komen. Je kunt waterbeestjes zoeken, de lammetjes en andere dieren in de wei en op het erf van dichtbij bekijken, en genieten van het frisse groen in het natuurpark.

Reserveren is voor al deze activiteiten verplicht en doe je via www.mak-blokweer.nl. De wandelroute door het natuurpark is gratis, deelname aan de kinderactiviteiten kost € 4,95 per persoon per activiteit. Het bezoekerscentrum en de Kijkboerderij zijn gesloten, wel is het MAK Café terras geopend. Heb je vragen? Neem dan contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl