BLOKKER - Een levende tuin is een tuin die barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen van de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. Er is ieder seizoen wat te beleven. Hoe breng je jouw tuin of balkon tot leven, en kan dit zonder te ploeteren? Ontdek je eigen mogelijkheden op zondag 27 maart op de Natuur- en Levende Tuinen-dag bij MAK Blokweer!


Door de klimaatverandering zijn er meer hete, droge dagen en clusterbuien, korte zeer hevige regenbuigen. Voldoende beplanting in tuinen levert verkoeling op hete dagen en ruimte om het teveel aan regenwater op te vangen. Een natuurlijke, levende tuin is dus niet alleen goed voor een grotere biodiversiteit maar zorgt ook voor verkoeling en opvang van teveel regenwater. Dus stroomt jouw tuin tegenwoordig na hevige regenval te vol met water? Maak ruimte voor planten!

MAKS' Biomarkt
Tegelijk met de Natuur- en Levende Tuinen-dag staat ook MAKS' Biomarkt weer voor het eerst op het terrein. Een leuke gelegenheid om beide te combineren! Op deze gezellige markt ontdek je allerlei biologische en/of duurzame producten van lokale ondernemers. Een deel van het aanbod sluit aan bij het thema Natuur- en Levende Tuinen. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen zelf een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen.

KNNV met informatie en planten
Er zijn experts van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie aanwezig om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Bijvoorbeeld als je meer wilt weten over regenwateropvang, geschikte planten voor vlinders en insecten, of onderhoudsvriendelijk tuinieren. Bij de kraam van de KNNV kun je terecht voor plantmateriaal en folders en boeken met tuiniertips.

Gezond natuurwandelen
Om 10:00 en om 15:00 start er een wandeling van een half uur o.l.v. een gids van Gezond natuurwandelen. Wandelen is gezond, wandelen in de natuur is extra gezond. Ontdek het zelf en wandel mee!Meedoen is gratis en reserveren is niet nodig. Er wordt ter plekke verzameld bij de ingang van MAK Blokweer.

Vogelexcursie
Om 11:00 kun je mee met een gids om vogels te spotten. Vooraf is er in het bezoekerscentrum een presentatie over water- en rietvogels en de top 15 van Natuurpark Blokweer. Daarna op pad!Meedoen is gratis. De vogelexcursie is volgeboekt.

Programmaoverzicht:

10:00-10:30 Gezond Natuurwandelen
11:00-12:00 Vogelexcursie met presentatie
14:00-15:30 Insectenhotel maken
15:00-15:30 Gezond Natuurwandelen

Praktische informatie
Natuur- en Levende Tuinen vindt plaats op zondag 27 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Voor de knutselactiviteit wordt een bijdrage gevraagd en kun je hier reserveren: 'Insectenhotel maken'.Honden zijn niet toegestaan

Heb je vragen?
Neem dan contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.