BLOKKER - Het borrelt en bruist bij MAK Blokweer. Onlangs is het WaterLAB op de benedenverdieping van het bezoekerscentrum uitgebreid met een Wentz scope – een prachtige museum microscoop. Bezoekers kunnen eigen natuurvondsten of door MAK Blokweer gemaakte preparaten onder de microscoop 20 keer vergroten en direct op een beeldscherm projecteren.

Ook de waterhelden display in dit lab is vernieuwd. Waterhelden zoals dijkenbouwers en activisten zijn daarmee nog makkelijker te vinden om iedereen te inspireren met hun acties.

Zand van jouw vakantie


Nu het WaterLAB is uitgebreid met de spectaculaire microscoop wil MAK Blokweer een zandverzameling maken. Er is zand in vele kleuren en vormen. MAK Blokweer roept bezoekers op om tijdens de zomervakantie in Nederland of in het buitenland zand van hun vakantiebestemming mee te nemen en in te leveren. Vermeld hierbij duidelijk in welk land aan welk strand of op welke plek het zand is gevonden. Het hoeft maar een klein beetje te zijn en het mag in een afsluitbaar potje of doosje bij balie in het bezoekerscentrum worden ingeleverd. Medewerkers van MAK Blokweer maken er vervolgens een mooi preparaat van zodat het door iedereen met behulp van de microscoop op het beeldscherm kan worden bewonderd.

Rietkreek Safari en film


Om onder andere mooie natuurvondsten te kunnen doen is er een Rietkreek Safari georganiseerd. Tijdens de speurtocht leer je de bewoners van het natuurpark kennen door waterdiertjes te vangen. Vul daarna je vondsten in op waterdiertjes.nl en help daarmee de kwaliteit en biodiversiteit van het water in kaar te brengen. Wil je nog meer natuur zien? Breng dan een bezoekje aan Cinema Oostereiland waar de film ‘Nederland onder water’ draait.

Wandelen, ravotten en dieren spotten

In de zomervakantie is ook de Kijkboerderij te bezoeken en kunnen kinderen lekker komen ravotten in de natuurspeeltuin. Of maak een wandeling en puf daarna uit in het koele bezoekerscentrum, waar heerlijke koffie, taart en ijs verkrijgbaar zijn. Kortom, genoeg om tijdens je zomervakantie op je gemak te komen doen! De rustgevende natuur doet de rest.

Tijdens de zomervakantie is MAK Blokweer voor publiek geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00.
Meer informatie is te vinden op www.mak-blokweer.nl Meer informatie over de film ‘Nederland onder water’ is te vinden op: https://www.cinemaoostereiland.nl/film/nederland-onder-water/