ZWAAG - Op zondag 25 augustus exposeren twee jonge kunstenaars bij Stichting Kunst in de Kas in Zwaag: Mandak Azizi en Milan Nowak. De expositie wordt luister bijgezet door muzikale performances van het gelegenheidsgitaristen/zangers duo Timber Povee en Jan Boers. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

Kunstschilder Mandak Azizi uit Schagen vluchtte uit Iran naar Nederland. Voor deze jonge Koerd is schilderen zijn leven. Zijn grote inspirators zijn Van Gogh, Rembrandt en Dali. Mandak heeft veel maquettes gebouwd voor steden, musea en bedrijven in Iran en Iraaks-Koerdistan. In Nederland heeft hij een aantal exposities gehad met zijn schilderijen en maquettes.

Milan Nowak uit (1994) uit Opmeer opereert onder de naam Mawfacker. Hij volgde succesvol een grafische opleiding op het Mediacollege in Amsterdam. Milan maakt illustraties, waarin hij zijn creativiteit eindeloos zijn gang kan laten gaan. Voor hem is het een gevoel van wat binnen zit dat naar buiten moet.

Prelude van de Gouden Eeuw
Het gelegenheidsduo gevormd door sing a songwriter Timber Povee en gitarist-zanger Jan Boers larderen de expositie met hun speciaal samengestelde programma “Prelude van de Gouden Eeuw”. Zij treden om 12:00 uur en om 15:00 uur op. Maar ook de rest van de dag zetten deze artiesten de expositie luister bij.

Praktisch
De expositie en muzikale performances vinden plaats op zondag 25 augustus van 11:00 uur – 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk. Stichting Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag (bij Hoorn), Beatrixstraat 3A. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.