BLOKKER - Op vrijdag 15 maart organiseert MAK Blokweer een biologisch en leerzaam Zeldzaam Lekker Diner. Eén van de kerntaken van het natuur- en milieu-educatiecentrum is om bezoekers bewust te maken van hun relatie met de natuur. Hier hoort ook de functie van de natuur als voedselverstrekker bij. Dit laat MAK Blokweer onder andere zien door één keer per jaar de mannelijke lammeren van de Mergellandschapen te laten slachten en hun vlees te verkopen. Op vrijdag 15 maart wordt er voor het eerst een compleet diner rond de voedselfunctie van onze Zeldzame Huisdierrassen georganiseerd, met vlees van onze eigen boerderij op het menu en een lezing over het belang van Zeldzame Huisdierrassen.

Als dinergast geniet je aan gezellige lange tafels van heerlijk, biologisch eten van lokale oorsprong, verzorgd door cateraars Gonnie en An. Het hoofdmenu wordt bereid met het vlees van onze eigen Mergellander-lammeren. Het Mergelland-schaap is een door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen erkend Zeldzaam Huisdierras. Deze Stichting zet zich in voor het behoud van authentieke, zeldzaam geworden landbouwhuisdierrassen. Tussen de gangen door wordt er een lezing gegeven over de oorsprong van het vlees dat op je bord ligt en over de erkende Zeldzame Huisdierrassen die bij MAK Blokweer worden gehouden. Hoe zijn deze rassen ontstaan, en welk nut hebben zij nu en in de toekomst?

Het Zeldzaam Lekker Diner is gericht op volwassenen en vindt plaats op vrijdag 15 maart vanaf 19:00 (inloop vanaf 18:30). Aanmelden kan telefonisch (0229-266344) of via email naar info@mak-blokweer.nl. De kosten zijn € 22,50 per persoon (excl. drankjes). Op verzoek wordt er rekening gehouden met speciale dieetwensen. Ook vegetariërs kunnen gerust aanschuiven, er wordt gezorgd voor een heerlijk alternatief. Voor meer informatie: www.mak-blokweer.nl.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl