HOORN - Zanger Robby Valentine is deze week op straat in Hoorn uit het niets uitgescholden en in elkaar geslagen. Dat laat hij via zijn Facebookpagina weten.

Valentine was zijn 6-jarige dochter naar school aan het brengen toen hij werd uitgescholden en vanaf het treinstation Hoorn Kersenboogerd werd gevolgd. Toen ze bij de school van het meisje aankwamen, sprak hij met twee vaders die bereid waren om met hem terug te lopen naar de trein. "Om erger te voorkomen", legt Valentine uit op Facebook.

Op de weg naar het station kwamen ze de jongens tegen die hem eerder uitscholden. Toen een van de vaders de jongens aansprak op hun gedrag, ging het mis: Valentine kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Ook de vader moest het met een bloedneus bekopen. Daarna gingen de daders er rennend vandoor, zo vertelt de vrouw van Robby, Marlies Schuitemaker, aan NH Nieuws.

Hartverwarmend"
Al jaren wordt Robby op straat uitgescholden, mede omdat hij er natuurlijk opvallend uitziet", gaat Marlies verder. Het is de hoofdreden geweest dat zij vanuit Almere verhuisd zijn naar West-Friesland.

Dat de vaders Robby te hulp zijn geschoten, vindt ze hartverwarmend: "Dat dit gebeurt is natuurlijk echt niet tof. Maar ik vind het zo vriendelijk dat deze mannen Robby geholpen hebben. Ook halen ze hem deze ochtend weer op bij het station om gezamenlijk naar school te gaan."