BLOKKER - Op woensdag 12 augustus en op donderdag 1 oktober geeft Daphne van Rooden, natuurgeneeskundige voor dieren, van praktijk Behandel Natuurlijk een workshop natuurgeneeskundige EHBO voor huisdieren bij MAK Blokweer. Daphne leert je hoe je op een veilige manier natuurlijke middelen in kunt zetten om je hond, kat, konijn, geit, paard of ander dier te ondersteunen bij acute eerste-hulpklachten, zoals een verstuiking of insectenbeet.

Naast haar functie als beheerder van de Kijkboerderij van MAK Blokweer heeft Daphne haar eigen praktijk als veterinair natuurgeneeskundige: Behandel Natuurlijk. Natuurgeneeskunde is een eeuwenoude geneeswijze die erop gericht is om het aangeboren zelfgenezend vermogen van mensen en dieren te stimuleren, als alternatief voor of aanvulling op andere behandelingen. Met veel plezier behandelt Daphne in haar praktijk grote en kleine huisdieren, van konijnen tot koeien, bij diverse klachten zoals spijsverteringsklachten, hormonale klachten, of gedragsproblemen. Ook bij de dieren van MAK Blokweer wordt regelmatig natuurgeneeskunde toegepast in aanvulling op de reguliere zorg.

Tijdens de workshop natuurkundige EHBO voor huisdieren maak je allereest kennis met de visie van de natuurgeneeskunde. Centraal staat een EHBO-set met natuurgeneeskundige middelen die je thuis kunt gaan gebruiken. De verschillende middelen uit de EHBO-set worden uitgebreid doorgenomen, zodat je vol vertrouwen de middelen zelfstandig in kunt zetten. Daarna ga je zelf aan de slag om een natuurlijke EHBO-zalf te maken die bij allerlei klachten in te zetten is.

Aan het eind van de workshop kan je met de opgedane kennis zelfstandig en veilig de middelen uit de EHBO-set inzetten om je dier te ondersteunen bij acute klachten (in aanvulling op de reguliere behandeling door een dierenarts).

De workshop natuurgeneeskundige EHBO voor huisdieren vindt twee keer plaats: op woensdag 12 augustus en op donderdag 1 oktober. De workshops duren van 19.15 tot ca. 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Deelname kost € 57,50 per persoon, incl. EHBO-set (t.w.v. €40,-). De locatie is het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC in Blokker. Er worden maatregelen genomen om de richtlijnen van het RIVM tijdens de workshop na te kunnen leven. Aanmelden voor de workshop natuurgeneeskundige EHBO bij huisdieren doe je via info@behandelnatuurlijk.nl of 06-53898106. Vergeet niet het aantal personen en de datum waarop je deel wilt nemen te vermelden. Meer informatie: www.behandelnatuurlijk.nl/workshops

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker www.mak-blokweer.nl