HOORN - Kraamverzorgenden van De Kraamvogel deden woensdag 19 september 2018 een workshop op de brandweerkazerne van Hoorn. Zij kregen onder meer uitleg over hoe ze gezinnen kunnen adviseren over brandveiligheid. Eén van de tips: doe de deur van de kinderkamer dicht!


De kraamverzorgenden vinden brandveiligheid een belangrijk onderwerp.Om brand te voorkomen, zorgde kraamverzorgende Wendy er altijd al voor dat het filter van de wasdroger stofvrij bleef. Haar eyeopener: “Ik gebruik nu alleen nog originele snoertjes om mijn mobiele apparaten op te laden. Merkloze opladers vertonen veel sneller mankementen die tot brand kunnen leiden.”

Brandweer werkt graag samen met organisaties
De brandweer werkt graag samen met organisaties zoals De Kraamvogel, omdat zij achter de voordeur komen en kunnen zorgen dat belangrijke adviezen over veiligheid bij kersverse ouders terechtkomen. De tips zijn vaak eenvoudig uit te voeren, maar je moet het net even weten.

Brandveilige tips van de brandweer
Eén van de tips die de brandweer gaf: doe de deur van de kinderkamer dicht, dan kan rook zich bij een brand veel minder snel verspreiden. Door een babyfoon te gebruiken kun je je kindje toch goed horen. Met gekoppelde rookmelders zorg je ervoor dat alle rookmelders in huis tegelijk afgaan bij brand in één van de kamers. Dan weet je zeker dat je gealarmeerd wordt, ook als de deuren dicht zijn.

Kindveiligheid
Een ander belangrijk advies voor kindveiligheid: zet geen kopje koffie of thee aan de rand van de tafel en drink geen koffie of thee met een kind op schoot. Meer tips zijn te vinden op: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/jonge-ouders-maak-van-je-roze-wolk-geen-rookwolk