ZWAAGDIJK - Met de WE ARE WOOOD campagne deelt WOOOD het verhaal achter het merk. WOOOD brengt het gebruik van FSC® gecertificeerd hout en het Nederlandse vakmanschap onder de aandacht.

MADE IN HOLLAND
Het grootste deel van de collectie wordt in de eigen fabriek van WOOOD in Nederland geproduceerd. Door de lokale productie met een modern productie apparaat kan een hoge mate van kwaliteit worden gewaarborgd. Al het hout dat WOOOD gebruikt voor het produceren van meubels komt uit FSC gecertificeerde bossen. Dit betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom terug geplant wordt. Op deze manier kan het proces van het maken van de meubels terug gevolgd worden tot aan het bos. Het lakken gebeurt uitsluitend met water gedragen verf en/of lak waardoor de impact op het milieu minimaal is. De ontwerpen komen vanuit het eigen Product Development team. Een team van vijf ontwerpers en tekenaars die iedere dag bezig zijn met nieuwe designs.

HET HOUT NOOIT OP
WOOOD gebruikt al meer dan 20 jaar FSC gecertificeerd hout. Het internationale FSC-label garandeert dat het hout voor de productie in de fabriek van WOOOD afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dankzij duurzaam beheerde bossen is hout het enige materiaal dat nooit opraakt. Hout is de meest milieuvriendelijke grondstof voor meubels. WOOOD vindt het behoud van de natuur en verantwoord bosbeheer erg belangrijk en daarom maakt dit merk bewuste keuzes op het gebied van duurzaamheid.

VERPAKKING
Een groot deel van de WOOOD collectie wordt flat-packed geleverd en de meubels zijn eenvoudig zelf te monteren voor de consument. Deze bouwpakketten worden zo efficiënt mogelijk samengesteld op de tekenafdeling van WOOOD. Dat scheelt een behoorlijk volume in transport én het milieu. Bij WOOOD vragen ze zich continu af: hoe kan het nóg groener.