HOORN - Hoorn is een van de bekendste havensteden uit de Gouden Eeuw. De geschiedenis van deze indrukwekkende VOC-stad is op iedere hoek terug te vinden. De pakhuizen, havens en huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit.

Tijdens de Westfriese Waterweken kan al het historisch schoons ontdekt worden. Een wandeling door het authentieke centrum van Hoorn, met de Watertaxi op de Markerwadden of met de fiets Hoorn en omgeving beleven. Ook kunnen bezoekers aan de Westfriese stad suppen in de gezellige havens van Hoorn óf een trip maken langs bezoekerscentrum Stichting Varend Erfgoed. In de tentoonstelling 'Waar zijn we' is te zien hoe zeelieden midden op de oceaan of op de Zuiderzee toch wisten waar ze waren. De echte liefhebbers van maritieme historie varen tijdens de Westfriese Waterweken mee met één van de historische schepen van Stichting Varend Erfgoed.

De Westfriese Waterweken worden georganiseerd in samenwerking met Holland boven Amsterdam. Doel is om bezoekers de parels en verborgen schatten ten noorden van Amsterdam te laten zien. De schoonheid van Hoorn, havenstad uit de Gouden Eeuw, te laten zien en beleven. Aanmelden voor één van de activiteiten of het bekijken van informatie kan via www.waterweken.nl.