HOORN - In het kader van de extra maatregelen die Minister Bruno Bruins op donderdag 12 maart heeft afgekondigd om het Corona-virus in te dammen, heeft het Westfries Museum in Hoorn besloten de deuren met ingang van vrijdag 13 maart, voor publiek te sluiten tot het eind van de maand.


In de persconferentie van het landelijke crisisteam op 12 maart werd aangeraden om alle evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland af te gelasten. Ook musea, theaters en sportclubs kregen het advies om de deuren de komende weken te sluiten.

Het Westfries Museum ontvangt meer dan 100 bezoekers en stelt de veiligheid en gezondheid van haar bezoekers en medewerkers voorop, reden om te sluiten tot en met 31 maart.

De geplande activiteiten rondom de tentoonstelling ‘Janssens &Koerten | Geknipt voor de kunst’ zijn ook afgelast, waaronder het evenement ‘Knippen voor de vrijheid’ op zondag 15 maart. Het Westfries Museum onderhoudt nauw contact met de gemeente Hoorn om de ontwikkelingen en maatregelen van het kabinet en de RIVM op de voet te volgen.