HOORN - Voor en door de stad: dat is het uitgangspunt voor activiteiten die plaats vinden in het tijdelijk leegstaande gebouw van het Westfries Museum. En als er iets is waar heel Hoorn en omstreken van geniet, dan is het wel van de Hoornse Stadsfeesten. Het Westfries Museum is officieel sponsor van het evenement en biedt in het weekend van 10 en 11 juni onderdak aan meerdere culturele optredens. Bijvoorbeeld de Poetry Slam onder leiding van Stadsdichter Levi Noë en het ligconcert met vileine kleinkunstliedjes van Café Chantant. Kijk voor het complete programma op www.hoornsestadsfeesten.nl.

Het tweede weekend van juni vult de Hoornse binnenstad zich traditiegetrouw met muziek, dans, theater en allerlei andere vormen van cultuur. Met een verrassend gevarieerd programma is de Hoornse Stadsfeesten één van de grootste gratis toegankelijke evenementen in West-Friesland. Van folk tot pop, van line dance tot disco; op openluchtpodia brengen ruim honderd lokale, regionale en landelijke talenten een breed programma met voor elk wat wils, voor jong en oud. Voornamelijk muzikaal, maar met bijzondere uitstapjes naar theater, kleinkunst en film.

Vileine kleinkunstliedjes van Café Chantant
Het zijn juist de bijzondere culturele uitstapjes van de Hoornse Stadsfeesten waar iedereen in het leegstaande museumcomplex aan het Roode Steen van kan genieten. Zo zijn er op zaterdag 10 juni tussen 12.00 en 16.00 uur ligconcerten van onder andere de Mannen van Stavast en van Café Chantant. (Let op: er zijn tijdens deze concerten wel ligplaatsen, maar geen stoelen aanwezig!)

Zondag 11 juni staat vooral in het teken van poëzie. Vanaf 12.00 tot 16.00 uur is er onder andere een Open Podium Poëzie Talent. Een plek waar jongeren tot 27 jaar kunnen voordragen uit eigen werk met gedichten, spoken word of rap. Daarnaast vindt er opnieuw een Hoornse Stads Poetry Slam plaats plats onder leiding van stadsdichter Levi Noë. In verschillende rondes mogen dichters/woordkunstenaars hun werk voordragen. Het publiek bepaalt wie er met de winst vandoor gaat. Deelnemers zijn: Lotte Laan, Ifar van Roodselaar, Jaap Stiemer, Thirza van Kampen, Mariam Adisa, Femke Hogenhout, Lieke Bij ’t Vuur, Marcel Groen en Joost Bakker. Wie gaat er dit jaar met de beker naar huis?

Expositie van TOPS

Sinds 2021 is Levi Noë stadsdichter van Hoorn. Onlangs werd zijn stadsdichtertermijn door de gemeente Hoorn verlengd tot en met 2026. Om dit te vieren draagt Levi ook live een aantal stadsgedichten voor. Naast woordkunst is er in het Westfries Museum plaats voor beeldende kunst, namelijk een expositie van TOPS. TOPS is een veilig inloopatelier voor jongeren. Onder begeleiding van stadsdichter Levi Noë en beeldend kunstenaar STHOM kunnen de deelnemers elke woensdagochtend iets creëren. TOPS is een initiatief van de Blauwe Schuit en de GGZ Noord Holland Noord. Alle activiteiten zijn dit weekend gratis toegankelijk. Kijk voor het complete programma van de Hoornse Stadsfeesten in het Westfries Museum en in de gehele stad op https://www.hoornsestadsfeesten.nl.

Ontdek het verhaal van Hoorn
Inmiddels is de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum in de Statenpoort geopend. Lees meer op: OntdekhetverhaalvanHoorn.nl. Nieuwsgierig naar de toekomst en geschiedenis van het Westfries Museum? Geef je dan nu op voor de online nieuwsbrief via westfriesmuseum.nl/nieuwsbrief. En volg ons op westfriesmuseum.nl en sociale media.