ZWAAG - Met een wat futuristisch ogende tent waar makkelijk acht personen in passen, lijkt Karsten Tenten uit Zwaag de festival hit voor volgend jaar te worden. "De telefoon staat hier al roodgloeiend", vertelt Karsten communicatiemedewerker Jonica Hoff.

De tent heet de 'Inside out There' en is de winnaar van de ArchiTent-wedstrijd van het Lowlands-festival en Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).

De tent is een nieuw concept en ziet er bijzonder uit. Volgens Hoff zit er veel luchtcirculatie in en blijft het lekker koel binnen. Maar het meest bijzondere is misschien wel de cirkelopstelling van verschillende tweepersoonstenten.

Maar liefst 55 architecten deden mee aan de ArchiTent wedstrijd en drie finalisten mochten door. De winnaar werd aan Karsten gekoppeld en mocht zijn tekening gaan realiseren voor het Lowlands-festival, waar vervolgens acht vrienden er in mochten vertoeven.

Veel animo
Ondanks dat het festivalseizoen al bijna voorbij is, gooit de tent al hoge ogen voor het seizoen van volgend jaar. "De telefoon staat hier roodgloeiend. We worden door veel festivals gebeld. Zij willen de tent voor volgend jaar kopen en dan verhuren aan festivalgasten", aldus Hoff.

Zo weer schoon
Op de vraag of de tent het aankan om steeds opnieuw verhuurd te worden, twijfelt Hoff niet. "De tent houdt ongedierte buiten en alles wat er in de tent gebeurt, kan er ook zo weer uit. Er zitten nieuwe zeilen in dus die zijn zo weer schoon", grapt ze. Het blijft tenslotte een festivaltent.