HOORN - Op vrijdag 3 april 2020 organiseert de Westfriese Sportverkiezing samen met Veiling op je club een grote veilingavond. De bekende sportverslaggever Sierd de Vos zal de avond feestelijk openen, waarna in het clubhuis van de West-Friese HockeyClub in Hoorn zo’n 200 mooie items zullen worden geveild. De veiling koppelt de West-Friese sportwereld en het bedrijfsleven in de regio aan elkaar.


Doel

De opbrengst van de veiling zal gebruikt worden als bijdrage aan ‘West-Friesland: (On)Beperkt Sporten!’. De organisatie heeft de ambitie om de drempels naar de sport voor jeugd en volwassenen met een beperking te verlagen. Mark Homan, sinds zijn geboorte licht spastisch en wereldkampioen in 2007 bij het WK voor paralympisch wielrennen, maakt deel uit van het veilingteam. Mark vertelt: “De drempels voor de sport worden in toenemende mate voor deze groep hoger. Wij willen mensen met een beperking in staat stellen gratis sportmaterialen te kunnen lenen. Bovendien willen we het vervoer naar de sportaccommodatie, wat nu vaak het struikelblok is, vergemakkelijken. Daarnaast steunen wij met deze veiling sportverenigingen in West-Friesland die ieder een eigen goed doel naar voren hebben gebracht wat wij met de opbrengst hopen te verwezenlijken. Het gaat vooralsnog om Zwaluwen, vv Hollandia, WFHC, Wielervereniging West-Frisia, HSV Sport, Skutsjevereniging De Drie Haringen, Pak van mijn hart en Radboud Inline Skate.”

Veilingitems
Er zijn nu al meer dan 70 veilingkavels aangemeld. Waaronder van de burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl. Er kan geboden worden om een dag met hem mee te lopen en zo het burgemeesterschap mee te maken. Een Vitesse-shirt met alle handtekeningen van de selectie zal ook onder de hamer komen. Motorcoureur Rob Hartog zorgt ervoor dat een koper helemaal gelukkig wordt als VIP-gast bij de British Superbikes op het TT Circuit van Assen. Een zeiltocht met een skûtsje gaat naar de hoogste bieder net als een privé- of groepstraining kickboksen voor maximaal 10 personen van niemand minder dan meervoudig K1 wereldkampioen Ernesto Hoost!

Ondernemers kunnen aan de veiling bijdragen door het beschikbaar stellen van een item, of het afnemen van een advertentie in het magazine wat in de regio verspreid wordt. Alle geïnteresseerden zijn daarnaast op 3 april van harte welkom in de kantine van de West-Friese HockeyClub Hoorn voor de veiling en presentatie van Sierd de Vos! Zowel items, advertenties als gasten kunnen zich melden bij mail@westfriesesportverkiezing.nl.