ZWAAG/WESTWOUD - De provincie Noord-Holland laat de waterafvoer van meerdere onderdoorgangen van de N307 in Zwaag en Westwoud verbeteren zodat er geen water blijft staan op of naast de weg. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden worden de onderdoorgangen tijdelijk afgesloten. Het doorgaand verkeer op de N307 zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.


Op de wegen onder de Westfrisiaweg blijft water staan na hevige regenval. Om te zorgen dat het water beter afgevoerd kan worden, brengt de gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans in opdracht van de provincie Noord-Holland nieuwe kolken (afvoerputten), riolering en bestrating aan.

Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te voeren is het nodig de onderdoorgangen Wogmergouw, Oostergouw en De Strip in Zwaag en Noorderboekert in Westwoud af te sluiten voor (brom)fietsers en autoverkeer. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. Weggebruikers dienen tijdens de afsluitingen rekening te houden met extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Planning werkzaamheden

Onder voorbehoud van de weersgesteldheid is de planning van de werkzaamheden als volgt:

  • 24 oktober tot 4 november 2022: onderdoorgang Oostergouw in Zwaag én de Noorderboekert in Westwoud
  • 7 november tot 18 november 2022: onderdoorgang De Strip in Zwaag
  • 17 november tot 9 december 2022: onderdoorgang Wogmergouw

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Tijdens de periode waarin de werkzaamheden plaatsvinden, zijn de onderdoorgangen volledig afgesloten.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid:

  • Voor auto-, motor en vrachtverkeer zijn er omleidingsroutes – deels via de Westfrisiaweg.
  • (Brom)fietsers worden omgeleid - hiervoor zijn omleidingsroutes ter plaatse.
  • Tijdens de wegafsluitingen rijden buslijnen 636, 415 en 132 een alternatieve route.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Kijk op www.noord-holland.nl/westfriesland of volg de regionale Facebookpagina (@WestfrieslandNH).