HOORN - Maak kennis met onze digitale medewerker Wendy. Wellicht komt ze u nog bekend voor; Wendy heeft in coronatijd veel mensen geholpen met up-to-date informatie over de coronamaatregelen en ze beantwoordde de meest voorkomende vragen. Sinds deze maand helpt ze op een innovatieve, digitale wijze mensen die zich aan het oriënteren zijn op vrijwilligerswerk of mantelzorg; voor de cliënten van Omring en voor Omring zelf een onmisbare groep mensen.

Wendy ondersteunt bezoekers van de website door informatie over vrijwilligerswerk en mantelzorg (informele zorg) te geven. Ronald van Rijn, directeur Klant & Marktontwikkeling bij Omring: "Wendy is een grote aanwinst voor ons dienstenaanbod. Zo kan ze op een snelle en innovatieve manier praktische vragen beantwoorden. Geheel digitaal. Bijvoorbeeld of je een opleiding moet hebben als vrijwilliger, hoeveel tijd mantelzorg kost en of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Wendy weet het, en nog veel meer. Ze is – voor alle duidelijkheid - een extra mogelijkheid in de informatievoorziening van Omring. Daarnaast blijft de optie persoonlijk (telefonisch of via de website) contact op te nemen met onze klantenservice uiteraard bestaan."

Innovatief
Wendy is online bereikbaar, via een laptop, tablet of telefoon, op een moment dat het u uitkomt. Vragen die u heeft, kunt u inspreken door de spatiebalk op uw computer in gedrukt te houden. Zodra ze uw vragen vriendelijk heeft beantwoord, geeft Wendy aan waar u informatie kan achterlaten zodat een medewerker van Omring contact met u kan opnemen voor een kennismakingsgesprek.

De inzet van Wendy bevindt zich in de testfase; het kan zijn dat ze (nog) niet het antwoord heeft op alle vragen. Ze ontwikkelt zich in de praktijk en zal in de loop van de tijd steeds meer kunnen." Het is een ambitie van Omring om zowel mantelzorgers en vrijwilligers als onze cliënten en medewerkers goed te ondersteunen. Wendy helpt daarbij. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De zorg van morgen zal steeds vaker om innovatieve oplossingen vragen. De inzet van digital human Wendy is daar een voorbeeld van. Ze is indertijd met Deloitte Digital ontwikkeld, een geslaagde samenwerking in mijn ogen. Aan ons om die vorm van aanvullende dienstverlening zo compleet en zo servicegericht mogelijk te maken."

Kennismaking?
Benieuwd naar digital human Wendy? Ga naar de website www.omring.nl/wendy-helpt en knoop een praatje aan met Wendy over mantelzorg of vrijwilligerswerk.