BLOKKER - Op zondag 29 maart organiseren MAK Blokweer en de KNNV de jaarlijkse themadag Natuur- en Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Natuur- en Levende Tuinen-dag kun je advies inwinnen en inspiratie opdoen om je tuin of balkon tot leven te wekken.

Tijdens de themadag staan vertegenwoordigers van de KNNV voor je klaar om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Er staan kramen met onder andere plantenmateriaal, zaden en informatie. Ook worden er lezingen gegeven over hoe je je tuin aantrekkelijk kan maken voor vogels en bijen.

De interactieve watertafel van Belevenisonderwijs staat op het terrein en laat jong en oud spelen met water. Al doende ontdek je wat je kunt doen om je tuin watervriendelijk in te richten. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. ’s Middags kunnen ze meedoen aan de activiteit Vogelhuisje timmeren (reserveren verplicht).

De Natuur- en Levende Tuinen-themadag valt gelijk met de maandelijkse MAKS' Biomarkt, op hetzelfde terrein. Hier staan lokale ondernemers met biologische en duurzame producten. Het aanbod sluit goeddeels aan bij het levende tuinen-thema. Een ideale gelegenheid dus om ook met deze markt kennis te maken!

Natuur- en Levende Tuinen vindt plaats op zondag 29 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan. Kijk voor het complete programma op www.mak-blokweer.nl

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl