HOORN - In de serie concerten in de Oosterkerk Hoorn Weerzien met Niek van Oosterum: Klassiek voor twee vrijdag 28 oktober 2022 | Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 58-60

Voor een heel opmerkelijk concert gaan de pianisten Niek van Oosterum en zijn vrouw Yoo-Seon Lee zorgen. Niek woonde nog in Hoorn toen hij al jong diverse grote concoursen won. Zo won hij in 1990 de eerste prijs bij ‘Eurovision Young Musician of the Year’ in Wenen. Later ging hij studeren in Berlijn, waar hij nu nog woont en regelmatig optreedt met onder anderen Yoo-Seon Lee. In de Oosterkerk spelen ze op 28 oktober zowel solo als tegelijk, met natuurlijk onze Steinway B211 in een hoofdrol.

Het duo brengt o.m. Bilder aus Osten op 66 van Robert Schumann en Variationen über ein Thema von Schumann op. 23 van Johannes Brahms. Dat wordt genieten voor de liefhebbers van romantische pianomuziek!

Vrijdag 28 oktober 2022, Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 58-60. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 22,50. Voor kaartverkoop en informatie gaat u naar www.oosterkerkhoorn.nl/agenda.

Dit concert en de overige concerten in deze serie worden georganiseerd door de Stichting Oosterkerk Hoorn.