HOORN - Al ruim 9 jaar vaart de Watertaxi door Hoorn waarbij ook regelmatig over het Markermeer gevaren wordt. Aangezien de (elektrische-) sloepen ook steeds meer ingezet worden voor rondleidingen door Hoorn is er aan de vloot een wat sneller schip toegevoegd.

Net als de overige boten van de Watertaxi is dit een geklonken klassieker en past zo binnen de familie. De mooi gelijnde bakdekker uit 1933 lag reeds jaren in Hoorn en had al langer potentie om toegevoegd te worden aan de vloot. Aldus Bram Nijenhuis, de initiatiefnemer van de watertaxi. Het is het perfecte moment zegt hij. Hoorn krijgt op termijn steeds meer behoefte aan een goede verbinding over water, zeker met de aanleg van het grote stadsstrand en de Markerwadden. Ook zal hijzelf zich meer in kunnen zetten voor de Watertaxi nu het museumschip de Halve Maen, waar hij sinds 2015 de schipper van is, Hoorn gaat verlaten.

Er zullen met de nieuwe boot vaartochten gemaakt worden naar Marken, Volendam, Edam en bijvoorbeeld Enkhuizen. Ook zal de boot aanwezig zijn bij Sail Amsterdam 2020. Er is plaats voor 12 gasten of 6 gasten plus 6 fietsen. Om comfortabel over het markermeer te kunnen varen is de kielbalk verlengt en zijn er kimkielen aangebracht.

Op termijn is er de wens om hybride te gaan varen. Veel lokale bedrijven werkten mee aan de realisatie maar zonder de inzet van de vele vrijwilligers van de Watertaxi was het schip niet zo mooi en snel in de vaart gekomen. De naam van de boot is gerelateerd aan de namen van de drie elektrische sloepen en zal bij de doop bekend worden gemaakt.