HOORN - Op initiatief van Horinees Ed Wagemaker is er een prachtige bank geplaatst aan de Opperweg tussen Hoorn en Schellinkhout. Wandelaars en fietsers kunnen nu uitrusten en genieten van een fantastisch wijds uitzicht. De bank kwam hier niet zomaar, omdat het precies op de gemeentegrens staat. De burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl en de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg hebben de bank op donderdag 20 juni op symbolische wijze in gebruik genomen om de goede samenwerking te benadrukken.

Horinees Ed Wagemaker loopt regelmatig een rondje in en om Hoorn. "Een prachtige route is om via de Westfriese Omringdijk richting Schellinkhout te lopen om vervolgens bij de Grote Molen de Opperweg te nemen richting provinciale weg." aldus Wagemaker. "Met het industrieterrein Hoorn 80 in je rug, heb je halverwege de Opperweg een fantastisch wijds uitzicht over boerenlanden en in de verte Schellinkhout. Een ideale plek dus om even te pauzeren en te genieten". Hier ontstond het idee voor het plaatsen van een zitgelegenheid.

Met dit idee, plus een aantal andere om wandelroutes in Hoorn mooier te maken, klopte Ed Wagemaker bij de stadscommunity Voor een mooie stad aan voor hulp. Het initiatief werd gepubliceerd en er werd gepeild of meer inwoners dit een goed idee vonden. Dat bleek zeker het geval. De volgende stap kon nu gezet worden, namelijk de gemeente Hoorn vragen of zij dit kunnen realiseren. Dat bleek minder makkelijk dan aanvankelijk gedacht. Over het pad blijkt precies de grenslijn te lopen tussen de gemeente Hoorn en de gemeente Drechterland. Daarbij heeft het Hoogheemraadschap het beheer over het water dat daar ligt. Lastig, want er moesten afspraken met elkaar worden gemaakt. Wie is verantwoordelijk? En wie doet het onderhoud?

Doordat alle partijen bereid waren om het samen mogelijk te maken is de bank aan de Opperweg er gekomen en het is een fors exemplaar. De bank staat op een locatie waar veel te genieten is met de rust van het platteland en een fantastisch wijds uitzicht. Voor de bewoners in de Kersenboogerd is het ook een mooi beloopbaar doel vanuit hun wijk.