HOORN - Vanaf 4 maart zal het pand aan de Maelsonstraat 20 in Hoorn bewoond worden door circa 30 statushouders en 10 Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Hoorn is verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang. Vrijwilligerspunt Westfriesland is door de gemeente gevraagd de werving en coördinatie van de vrijwilligers op zich te nemen. Voor de periode van 17 maart tot en met 15 mei zoekt Vrijwilligerspunt daarom vrijwilligers die activiteiten kunnen organiseren en begeleiden.

De gevraagde hulp is gericht op het organiseren en begeleiden van activiteiten. Denk aan sportactiviteiten zoals wandelen, voetballen en bootcamp. Maar ook het bijbrengen van de beginselen van de Nederlandse taal. Klaas-Jan van Vrijwilligerspunt: "We zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met het leggen van een basis van het Nederlands die je nodig hebt om je bijvoorbeeld voor te stellen, de weg te vinden of iets in de winkel te kopen. Uiteraard worden vrijwilligers hierin begeleid."

Ook zoekt Vrijwilligerspunt vrijwilligers die de nieuwe bewoners wegwijs willen maken in de stad. Klaas-Jan: "Het is belangrijk dat ze de weg weten in de stad. Daarvoor zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om in groepjes een rondje stad te lopen, of samen ergens een kopje koffie te drinken, zodat ze zich snel thuis zullen voelen in Hoorn."

Aanmelden als vrijwilliger
Op de website www.vrijwilligerspunt.com staat bovenin op de homepage een aanmeldlink naar de vacature. Hulp is zowel overdag als 's avonds welkom, al is er een voorkeur voor overdag. De dag en hoeveelheid uren is in overleg met de vrijwilliger. Meer informatie via Vrijwilligerspunt: info@vrijwilligerspunt.com of 0229-216499.