HOORN - Vrijwilligerspunt Westfriesland en Microsoft sloegen begin dit jaar de handen ineen en sloten een samenwerking in het Microsoft Datacenter Minifonds. Een fonds waar aanvragen voor kleine bedragen rond de 1.000 euro kunnen worden ingediend. Inmiddels hebben Microsoft en Vrijwilligerspunt een aantal organisaties in West-Friesland blij kunnen maken met een klein bedrag, maar met een grote impact op hun werk in de regio.

Tot voor kort had Microsoft alleen het Datacenter Gemeenschapsfonds waaruit aanvragen konden worden gedaan voor minimaal 10.000 euro. Vrijwilligerspunt signaleerde in de regio dat er ook grote behoefte is aan kleinere bedragen, maar dat het moeilijker is hier een geschikt fonds voor te vinden. Microsoft begreep dit gat in 'fondsenland' en richtte samen met Vrijwilligerspunt het Microsoft Datacenter Minifonds op.

Bijdragen uitgekeerd

Kortgeleden werd een aantal organisaties in West-Friesland verblijd met een bijdrage.
Zo mocht Dierenambulance Hoorn eo een bedrag ontvangen om hun verouderde mobiele telefoons te vervangen. Jarige dagbesteding ODC De Carrousel kreeg een bijdrage voor een skelter waar de kinderen mee over het schoolplein kunnen racen. Jongerencentrum Inventas ontving een bedrag om materialen aan te schaffen voor een nieuwe trainingsmethode om jongeren weerbaarder te maken. Het Museum van de 20e Eeuw gaat met hun bijdrage de expositie voorzien van interactief geluid. In Westwoud steken de bewoners van De Pastorie binnenkort hun groene vingers in de moestuinbakken die worden aangeschaft van de bijdrage. Stichting Huisdierenwelzijn heeft een bijdrage ontvangen waarmee medische behandeling van huisdieren kan worden bekostigd voor die huisdiereneigenaren die dit zelf niet kunnen betalen.

Hartveiliger

Ook EHBO vereniging Stede Broec kon rekenen op een bijdrage. Mark Waterman, voorzitter EHBO Stede Broec: "Van het geldbedrag hebben wij extra trainingspoppen kunnen kopen. De vraag naar onze reanimatietrainingen is namelijk zo groot, dat we nu door de extra trainingspoppen nu twee trainingen tegelijk kunnen geven. We hebben ook een speciale trainingspop kunnen aanschaffen die middels Bleutooth uitleesbaar is. We zijn heel blij dat wij via Vrijwilligerspunt de aanvraag bij het Microsoft Datacenter Minifonds konden indienen. En geweldig natuurlijk dat we zijn uitgekozen! Dankzij deze financiële bijdrage kan de regio nu nóg hartveiliger worden."