HOORN - Sinds Vrijwilligerspunt zich eind maart als partner aansloot bij het platform Corona Helpers, hebben zich al ruim 120 vrijwilligers via de website coronahelpers.nl aangemeld. Hoewel tientallen vrijwilligers al mensen hebben kunnen helpen die door het Coronavirus aan huis gekluisterd zitten, staan nog velen in de startblokken. Vrijwilligerspunt staat eveneens in de startblokken om deze enthousiaste vrijwilligers te koppelen aan hulpvragers in Westfriesland.

Inmiddels heeft Vrijwilligerspunt meer dan 35 koppelingen kunnen maken tussen aangemelde vrijwilligers en hulpvragers. Jacqueline de Vos is een van de medewerkers van Vrijwilligerspunt die de hulpbieders en hulpvragers met elkaar verbindt: “We hebben veel vrijwilligers klaarstaan om te helpen. Jammer dat we nog niet al deze vrijwilligers hebben kunnen inzetten, want ze willen echt graag iets betekenen voor een ander! Wel fijn dat er veel aanmeldingen zijn, want dat betekent dat we veel mensen kunnen helpen. En het geeft aan dat de vele initiatieven van gemeenten, maatschappelijk organisaties en burgers laat zien dat mensen er ook écht voor elkaar zijn.”

Huiswerkhulp op afstand
De meeste hulpvragen gaan over het doen van een boodschapje, het schrijven van een kaartje voor mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken, of huiswerkbegeleiding. Jacqueline: “Voor gezinnen is de coronacrisis ook echt niet gemakkelijk. Als ouder ben je ineens juf of meester, terwijl je vaak ook nog zelf thuis aan het werk bent. En, niet iedere ouder is even handig met de online leermethoden, of weet hoe je je kind het beste kunt begeleiden met het huiswerk maken. Daarom hebben we via Corona Helpers ook een oproep gedaan voor huiswerkhulp op afstand. Inmiddels hebben zich al diverse vrijwilligers met een pedagogische achtergrond aangemeld en hebben we al diverse gezinnen en vooral de ouders blij gemaakt!”

Meer dan 100 vrijwilligers paraat
Momenteel heeft Vrijwilligerspunt 100 vrijwilligers beschikbaar staan. Jacqueline: “Veel vrijwilligers blijven bij ons aangemeld als beschikbaar, ook al hebben we ze al gekoppeld aan een hulpvrager. Ze willen gewoon blijven helpen. En ze helpen niet altijd alleen maar waarvoor ze zich hebben aangemeld. Zo was er een jongeman die bij een oudere dame kwam voor een boodschapje en haar ook gelijk heeft geholpen met haar e-mailprogramma. Normaliter hielp haar kleinzoon haar, maar die kon nu niet bij haar op bezoek komen. Geweldig toch?!”

Hulp nodig? Neem contact op met Vrijwilligerspunt
Iedereen die hulp nodig heeft, of iemand weet die hulp nodig heeft, kan een e-mail sturen naar info@vrijwilligerspunt.comof telefonisch contact opnemen via 0229-216499. Jacqueline: “Door het grote aantal beschikbare vrijwilligers kunnen wij vrijwel direct een vrijwilliger koppelen aan de hulpvrager. Wij hebben nauw contact met de gemeenten en andere maatschappelijke organisaties in Westfriesland. Indien nodig, verwijzen wij de hulpvragen door.” Vrijwilligerspunt is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 – 16.00 uur, m.u.v. Tweede Paasdag.