BLOKKER - Ben je op zoek naar een leuke, leerzame en vooral gezellige vrijwilligersfunctie? Nu dat onze organisatie weer volledig open is en op volle toeren draait, zijn we op zoek naar jou!

1) Medewerker Kijkboerderij

Voor wie van dieren houdt, graag buiten is en de natuur een warm hart toedraagt hebben we een geweldige job op een echte kijkboerderij met dierenkuddes.

Als medewerker kijkboerderij verzorg je samen met het team van de boerderij de dieren in en om de boerderij. Je controleert hun toestand, voert de dieren en geeft hen aandacht. Daarnaast houd je de verblijven, het erf en de stal schoon.

Wij zoeken jou!

Vind jij het leuk om met dieren te werken, en lijkt het je wat om bijvoorbeeld te helpen in de lammertijd? Hou je van interactie met publiek en lijkt het je leuk om bezoekers te vertellen over de dieren en MAK Blokweer? Of werk je liever tijdens de uren die we gesloten zijn voor publiek? In overleg kijken we welke dagen voor jou geschikt zijn om aan te haken bij het boerderij team.

Deze functie is geschikt voor wie graag buiten is en graag contact heeft met dier en natuur. Heb je al ervaring met het werken met dieren of wil je meer kennis opdoen? Wij leren je graag de kneepjes van het vak! Ook kan deze functie gecombineerd worden met één van de andere vrijwilligersfuncties. Het werk kan eventueel ook samen met familie of vrienden gedaan worden, bijvoorbeeld als je je kind van dichtbij kennis wilt laten maken met de verantwoordelijkheid voor dier en natuur, of als je met een groepje de handen uit de mouwen wilt steken. Dit gaat uiteraard in overleg met de beheerder.

2) Medewerker Natuurpark

Heb je groene vingers en werk je graag in de buitenlucht, kom dan het natuurparkteam ondersteunen! Samen draag je zorg voor het beheer van het natuurpark Blokweer en de natuurspeeltuin.

Elke week onderhoudt een kleine gezellige vrijwilligersploeg onder leiding van de parkbeheerder van MAK Blokweer het Natuurpark Blokweer. Je maait en snoeit, repareert hekken, onderhoudt de paden en ruimt op. Dit alles gebeurt op ecologische wijze. Je hoeft gerust niet alles te weten, wij leren het je graag. Dus wil je wat leren of juist jouw kennis delen, hou je van de buitenlucht? Word dan natuurvrijwilliger bij MAK Blokweer!

Wat biedt het MAK jou?

· een centraal gelegen werkplek in het groen
· een enthousiast team collega's
· werken met dieren in de natuur
· flexibiliteit
· een leerzame werkplek
· werk waar je je energie in kwijt kunt

Wat vragen we van je?

· meerderjarig zijn
· goed in teamverband kunnen werken

Meer informatie vindt je via deze link: https://mak-blokweer.nl/over-het-mak/vacatures/

MAK Blokweer is een natuur- en milieueducatiecentrum dat zich inzet voor (bewustwording rondom) duurzaamheid, natuur en cultureel erfgoed. Als vrijwilliger draag je hier (actief) aan bij.

Ben je geïnteresseerd in een vacature?

Stuur dan een mail met je motivatie naar onze beheerder Natuurpark en Kijkboerderij Roy de Moel: natuurpark@mak-blokweer.nl. Hij neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.