HOORN - De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het ieder jaar weer heerlijk om bekende liederen te zingen zoals 'Stille Nacht' en andere bekende kerstliederen. Kortom: een sfeervolle avond met heel veel samenzang.


Het thema dit jaar is: mag ik dan bij jou? Voor Jezus was geen plaats in de herberg. Hoe vaak heeft u zich afgewezen gevoeld, hoe vaak voelt u zich ergens niet welkom? En hoe zou u zich voelen als u diepe verlangen om gezien en gekend te zijn de mogelijkheid krijgt om vervuld te worden deze kerst? Wilt u vanwege de sfeer wel naar een kerk op kerstavond, maar niet naar een officiële kerkdienst? Dan bent u van harte welkom tijdens de Volkskerstzang op dinsdag 24 december om 20.00 uur.

Locatie: Oosterkerk aan het Grote Oost 58 in Hoorn, kerk open vanaf 19.15 uur.


De meeste liederen worden ook dit jaar weer begeleid door Alkmaar Brass, die daarnaast ook een paar kerstmedleys zal spelen. En gospelkoor Regospel uit Enkhuizen brengt ook een aantal prachtige kerstliederen ten gehore. Daarnaast zal het bijzondere Bätz-orgel van de Oosterkerk te horen zijn. Na afloop is er warme chocolademelk, glühwein of koffie en thee.

Toegang: vrij.

U bent van harte welkom!