HOORN - In het koloniale tijdperk was het uitdrukkelijk verboden om Pencak te beoefenen om dit te omzeilen bedacht men een andere naam hier voor Kembangan. Pencak Silat zag er dan uit als een Nationale Dans.

Een Kumpulan in Kerstsfeer:
Op zaterdag 17 december 2022 organiseert de Stichting Acara VitaNova weer een Kumpulan (Indische middag) in de Oosterkerk in Hoorn. Aanvang 17.00 uur, eind rond 21.00 uur.

Natuurlijk wordt het een Kumpulan in Kerstsfeer met als motto „Voel je senang op de Kerstpulan!“ De Kerstpulan wordt muzikaal opgeluisterd door de ervaren en swingende allround band Xanur. Op hun muziek kun je heerlijk dansen, maar je kunt ook gewoon luisteren en genieten van de muziek.
Kortom een allround band dat geschikt is voor alle gelegenheden zoals, Indische avondjes, kumpulans, pasar malams, bruiloften maar ook bedrijfsfeesten. XANUR is een band die, country, dangdut, poco-poco, rock 'n roll, soul, keroncong maar ook nog muziek uit de jaren 70 speelt.

In de pauze kunt u genieten van een spectaculaire demonstratie Kembangan (Pencak Silat).
"Pencak silat is dé verdedigingskunst en krijgskunst van Indonesië en kent honderden verschillende stijlen. De Manyang is daar een van. Manyang staat voor wesp en komt uit Sumberpucung op Oost-Java. Guru (leraar) C.D. Kessing bracht de Manyang stijl naar Nederland. Tijdens de demonstratie ziet u de veelzijdigheid van pencak silat als krijgskunst. Verschillende dierenstijlen komen voorbij, alsmede de sierlijke verbloeming in de kembangan-dansvorm, de zelfverdediging tijdens de beladiri, diverse traditionele wapens en het mentale tijdens ademhalingsoefeningen en breektesten.

De Indische catering Enak uit Alkmaar is aanwezig om voor de gasten een heerlijke
maaltijd of snacks te bereiden. De Kerstman ontbreekt ook niet op deze Kerstpulan en zorgt geregeld voor een verrassing.

Zaterdag 17 december 2022
Oosterkerk Hoorn,
17.00-21.00 uur
Toegang € 15, aan de zaal € 20; van 12 -18 jaar € 10
Online kaartverkoop via www.podiumplein.nl of reserveren via tel. nr. 06 83351218
of via onze website: www.acaravitanova.nl