HOORN - De lokale partijen VOCHoorn en de Hoornse Onafhankelijke Partij gaan samen verder als ÉénHoorn. Dat maakten deze partijen op zondag 14 februari bekend tijdens een online perspresentatie.

Met de fusie spelen de partijen in op veranderingen in het politieke landschap: “Met 14 partijen is de versnippering in de raad veel te groot. Deelbelangen hebben de overhand boven die van stad en de inwoners. We zien een bestuurscultuur op een hellend vlak. Door de krachten te bundelen, gaan we dat doorbreken”, zegt Guido Breuker, de kersverse fractievoorzitter van ÉénHoorn: “Wij kijken niet achterom maar vooruit om de verbinding zoeken. In één klap zijn we een grote fractie die meetelt en daarom meer van onze gedeelde idealen kan bereiken. Nadrukkelijk gaan we voor bestuursverantwoordelijkheid na de komende verkiezingen.”

Fractie onder leiding van Guido Breuker
Naast Guido Breuker, bestaat de fractie uit Karin Hakhoff, Aart Ruppert en Robert Vinkenborg. De laatste twee fractievoorzitters van respectievelijk VOCHoorn en HOP doen zelf bewust een stap terug en zijn geen kandidaat-lijsttrekker van de nieuwe partij. Aart Ruppert: “Robert en ik blijven beschikbaar om de stad te dienen, maar vanuit een andere rol. Een nieuwe fractie vraagt ook een nieuw gezicht als fractievoorzitter. In Guido hebben de fractie en onze achterbannen veel vertrouwen. De vraag om het lijsttrekkerschap speelt nog niet, maar wij zijn niet in de race.”

Pragmatisch en stadsgericht, maar met een duidelijk sociaal beleid hebben de fuserende twee lokale partijen al nauw samengewerkt in de gemeenteraad. Aan de fusie is een lang en zorgvuldig proces voorafgegaan. Eind vorig jaar hebben de ledenvergaderingen van de twee partijen al met de fusie ingestemd. De besturen van beide partijen vormen samen het interim van de nieuwe partij.

hetbestevoorhoorn.nl
ÉénHoorn staat voor 1 stad, eensgezindheid, daadkracht, transparantie, helderheid, verbinding en betrouwbaarheid. Onze gezamenlijke kracht stelt ons nog meer in staat om in verbinding te komen met de inwoners van Hoorn, Blokker en Zwaag. Samen gaan we voor het beste voor Hoorn en dat is ook het adres van onze website: hetbestevoorhoorn.nl, waaraan nog druk wordt gewerkt.