BLOKKER - Kom in het unieke natuurpark van MAK Blokweer genieten in het Theater van het Landschap! Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers op avontuur in de natuur. Doe bijvoorbeeld een rugzakroute of ga op Watersafari. Kom op de laatste zondag van de maand struinen op MAKS’ Biomarkt of onderneem een spannende GPS route. Er is voor ieder wat wils.


Maak je eigen Bellenblaas tijdens MAKS’ Biomarkt op 30 juli
Het is volop zomer en we kunnen weer lekker buiten spelen. En wat is er leuker dan te spelen met speelgoed dat je zelf hebt gemaakt!Kom daarom zondag 30 juli a.s. naar de activiteitenkraam op MAKS’ Biomarkt. Kinderen kunnen hier hun eigen bellenblaas maken. Dat doen we met spullen die al een keer ergens anders voor gebruikt zijn, zoals lege glazen flessen. We zijn ook nog eens lief voor de natuur, want in onze bellen zit geen chemisch afwasmiddel, maar ecologische vloeibare zeep en suiker.

Bijzondere waterdieren ontdekken
De hele zomer kunnen bezoekers tijdens de openingstijden op Watersafari in de rietkreek van MAK Blokweer om te ontdekken hoe wonderlijk en fascinerend het onderwaterleven is. Na de Safari kunnen bevindingen worden ingevoerd op waterdiertjes.nl. Je helpt daarmee de kwaliteit en biodiversiteit van het water in kaart te brengen. Reserveren voor deze activiteit is niet nodig, bezoekers kunnen zich aanmelden bij de informatiebalie. Je ontvangt dan materialen en zoekkaarten waarmee de Safari kan beginnen!


Buiten valt nog veel meer te beleven en te ontdekken
Zo kun je ravotten in de natuurspeeltuin en door de tuinen struinen. Doe een rugzakspeurtocht en ga op ontdekkingspad in het natuurpark. Lukt het jou om je voeten droog te houden tijdens een GPS route of ga je toch liever op zoek naar de verborgen schat van monnik Maksimiliaan? Op de Kijkboerderij van MAK Blokweer maak je persoonlijk kennis met verschillende zeldzame huisdierrassen. Tijdens de zomervakantie is het MAK geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Ook het MAK café is op deze dagen geopend voor een klein hapje of een lekker ijsje.

Meer informatie: www.mak-blokweer.nl of bel 0229 266344.