HOORN - Het is een genot om tijdens de Fiets4Daagse Hoorn dwars door het Westfriese landschap te fietsen. Het gebied dat omgeven wordt door de Westfriese Omringdijk kent een geheel eigen landschap met bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. De Fiets4Daagse Hoorn kent drie verschillende afstanden van 30, 50 en 70 km en is daardoor geschikt voor ieder type fietser.

Afwisselende routes Fiets4Daagse Hoorn
Ook dit jaar worden deelnemers verrast met nieuwe routes tijdens de Fiets4Daagse Hoorn. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Donderdag 2 mei: Tulpenroute
Vanaf startlocatie IJsbaan De Westfries fietsen de deelnemers via Spanbroek en Opmeer door Opperdoes, Medemblik, Hauwert en Nibbixwoud. De finish is bij Hotel Van der Valk Hoorn.

Vrijdag 3 mei: Zuiderzeeroute
Eerst gaan we richting Enkhuizen (Museumstoomtram en boot Medemblik-Hoorn) en via Hoogkarspel en “de Streek” naar het Zuiderzeemuseum. Door de lintbebouwing van Venhuizen, Hem, Wijdenes en Schellinkhout fietsen we terug naar IJsbaan De Westfries in Hoorn.

Zaterdag 4 mei: Westfrieslandroute
Tijdens de derde dag gaat de route richting Hensbroek, Broek op Langedijk en Alkmaar. Daarna gaat de route over en langs de prachtige Westfriese Omringdijk en door de historische binnenstad van Hoorn.

Zondag 5 mei: Markermeerroute
Op de laatste dag gaat de route via de Mijsen, de Schermer en de Beemsterpolder. Vervolgens fiets je via de IJsselmeerdijk naar de finish op de Roode Steen (Kaasmarkt) in hartje Hoorn.

Inschrijven? Kijk hier.