HOORN - Woensdag 6 maart vanaf 08.45 uur vindt in het Tabor College (locatie d‘Ampte) de video-release plaats van de educatieve rapworkshop waar een aantal leerlingen drie maanden lang aan hebben gewerkt. Met hulp van het jongerenwerk van Stichting Netwerk laten de leerlingen zien waarom zij werken voor hun geld en laten hun toekomstdromen terugkomen in de rap. U bent van harte welkom om bij deze release aanwezig te zijn.

Thema ‘werken’
Het thema van deze workshop is ‘werken’. Dat je moet werken voor je inkomen is voor veel jongeren de normaalste zaak van de wereld maar er bestaat ook een grote groep jongeren die dit niet vanzelfsprekend vindt. Voor deze groep is de boodschap dan ook bedoeld. De rap heeft als doel om bewustwording te creëren onder jongeren. Maar ook om jongeren te laten inzien dat je goed bent zoals je bent, ook wanneer je geen merkkleding draagt. Deze rap zal worden gebruikt als voorbeeld in de medialessen op het Tabor College.

Programma woensdag 6 maart
08.45 – 09.15 uur, klas 1:

- Welkomstwoord adjunct directeur Wytze Tesselaar, Christiaan Nana (project Nana) en Jerrol Lashley (Stichting Netwerk). - Interview met deelnemers over de rapworkshop en met rapper Jermaine Niffer - Videorelease - Britt Noordhout en Janetta Roddenhof van het Jongeren Loket aan het woord
- Showcase Jermaine Niffer en aansluitend een showcase van deelnemers.

Bovenstaand programma vindt elk uur plaats voor een ander leerjaar:
Klas 2: 9.30 - 10.00 uur, klas 3: 10.30 - 11.00 uur, klas 4: 11.30 - 12.00 uur.Waarom een rapworkshop?
Sinds 2017 is het jongerenwerk betrokken bij het Tabor College en gaandeweg zijn Stichting Netwerk en 1.Hoorn een project gestart genaamd Jongerenwerk in de scholen. Jongerenwerkers van Stichting Netwerk spelen in op de leefwereld van jongeren (12-15 jaar). Om bewustwording te creëren bij de leerlingen is een rapworkshop gemaakt onder leiding van Project Nana, waarin onder andere gedragsregels worden geuit en ‘handig gedrag’ wordt gestimuleerd. De jongerenwerkers van Stichting Netwerk begeleiden de leerlingen en signaleren naar jeugd- en gezinswerkers van 1.Hoorn in de scholen.

Handig gedrag Leerlingen zijn verantwoordelijk om respectvol naar anderen te zijn, rekening te houden met anderen (veiligheid) en verantwoording te nemen voor het eigen gedrag. Dit wordt regelmatig besproken in de Handig Gedrag lessen op het Tabor College. Ook de docenten, conciërges en ouders dienen zich te houden aan het Handig Gedrag.


Samenwerking Deze workshop wordt georganiseerd door het jongerenwerk van Stichting Netwerk, 1.Hoorn en het Tabor College, locatie d ‘Ampte. De workshop wordt uitgevoerd door Project Nana, die al ruim 5 jaar op succesvolle wijze rapworkshops voor onder andere middelbare scholen verzorgd.