HOORN - Op zondag 6 september vindt de Cultuurproeverij plaats in Hoorn met een verrassend aanbod van meer dan 130 activiteiten en optredens verdeeld over 25 locaties. Van 12:00 tot 18:00 uur kan iedereen genieten van live muziek, kunst, zang, workshops, film, exposities en theater. Reserveren is noodzakelijk in verband met de geldende richtlijnen van het RIVM met betrekking tot corona. Uiteraard zorgen de aangesloten organisaties van Cultuur Hoorn dat deze dag veilig is voor iedereen.

Traditiegetrouw vindt het Kunst- en Cultuurweekend Hoorn jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Echter, door de omstandigheden is het groots organiseren van dit weekend helaas niet mogelijk. Een enorme teleurstelling voor vele culturele organisaties in Hoorn. In nauw overleg met de Coronamanager van de Gemeente Hoorn is gekeken naar een alternatief programma op de zondag met als resultaat de Cultuurproeverij. Kleinschalige ‘veilige’ optredens verspreid over de binnenstad op loopafstand van elkaar.

Op bijzondere plekken in de stad zijn op 6 september optredens te bekijken. In de Oosterkerk is een acrobatische voorstelling van Corpus Acrobatics, met orgel en sopraan. Ook zal in de Oosterkerk een aantal informatie stands aanwezig zijn van culturele organisaties waaronder de STICHTING HOORNSE HAVENCONCERTEN.

In Bibliotheek Hoorn organiseert Vue Cinema een filmquiz en zijn er theateroptredens, in het Westfries Museum kun je op blind date en in Schouwburg Het Park kun je genieten van Het Volksoperahuis en optredens van Muziekschool Boedijn. Daarnaast zijn er een aantal culturele instellingen met activiteiten en exposities waar je binnen kunt lopen zoals Expoost en Huis Verloren. En dit is zomaar een greep uit het gevarieerde programma.

Uniek dit jaar is de bijzondere samenwerking met de Hoornse Stadsfeesten. De stadsfeesten konden helaas niet doorgaan in juni. Theo Viset van de Hoornse Stadsfeesten was er meteen van overtuigd dat we de handen ineen konden slaan. ”Dit jaar geen podia met bands, maar een beperkt aantal kleinschalige optredens met akoestische lokale artiesten”. We gaan samen iets moois neerzetten!”, aldus Theo. De cafés in Hoorn reageerden zeer enthousiast op dit initiatief.

De optredens zijn gratis, maar reserveren is absoluut noodzakelijk vanwege de Coronamaatregelen. Reserveren kan via www.cultuurhoorn.nl. Iedereen die kaartjes reserveert wordt Vriend van Cultuur Hoorn en steunt cultuur in Hoorn, eventueel met een vrijwillige bijdrage. Reserveer op tijd, want vol = vol!

Kom cultuur proeven en beleven bij de Cultuurproeverij van Cultuur Hoorn!

Meer informatie over de Cultuurproeverij en Cultuur Hoorn: www.cultuurhoorn.nl
Meer informatie over Hoorn Kunst & Cultuur: www.hoornkunstencultuur.nl
Meer informatie over de Hoornse Stadsfeesten: www.hoornsestadsfeesten.nl

Cultuur Hoorn geeft onbeperkt toegang tot de beste cultuur van de stad! Ga met ons de zalen in, bezoek musea, bekijk exposities, kijk een film en ontmoet schrijvers. Kom luisteren, dansen en ervaren.Cultuur Hoorn is een samenwerking tussen 22 culturele organisaties in Hoorn. Professionals die hun passie voor cultuur graag delen. Ons doel is om Hoorn als aantrekkelijke culturele stad nog meer onder de aandacht te brengen, zowel in de regio als landelijk. Wij ondersteunen en versterken bestaande initiatieven door meer samen te werken en starten nieuwe projecten om Hoorn als cultuurstad nog beter op de kaart te zetten.