HOORN - De Vereniging Oud Hoorn heeft een bijzondere schenking van vijfveertig schilderijen en een twaalftal aquarellen ontvangen. Hierbij was het de uitdrukkelijke wens van de maker, Jan Floris Swagerman, dat de mogelijke opbrengst ten goede zou komen aan de Vereniging Oud Hoorn.

Zijn bijzondere levensverhaal en het feit dat hij als autodidact zulke prachtige schilderijen heeft vervaardigd, en hij nooit zijn werken tentoongesteld heeft, heeft ons hart geraakt. Vrijwel alle werken betreffen Hoornse stadsgezichten in een stijl die sterk lijkt op die van Cornelis Springer. Een romantische blik op hoe Hoorn er in de 17e eeuw uitgezien zou hebben. Door een bod te doen op een schilderij of aquarel kunt u in het bezit komen van een van de werken. De hoogste bieder van ieder object krijgt na 10 juni bericht of het bod geaccepteerd is.

Wat gaat er met de opbrengst gebeuren?
Wij hebben een goede bestemming voor de te verwachten opbrengst gevonden. Gezien zijn passie voor tekenen en schilderen, gaan we zijn naam verbinden aan een tweejaarlijkse wedstrijd op de grens van erfgoed en kunst. Het is dan de bedoeling dat onze stad beeldend wordt weergegeven. Zowel amateurs als professionals kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. Als eerste prijs wordt een bedrag van € 1000,00 beschikbaar gesteld, voor zowel de professional alsook voor de amateur.

De verkoopexpositie is van 9 maart tot 8 juni elke dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 14 uur te zien in ons verenigingsgebouw aan de Onder de Boompjes 22, 1621 GG in Hoorn.