HOORN - De arbeidsmarkt verandert continu en in sommige sectoren liggen de banen niet voor het oprapen. Reden te meer om als werkzoekende breder te kijken dan je eigen branche of vakgebied en te ontdekken waar de baankansen wel liggen. “Daarom organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op dinsdagochtend 11 mei een event in het kader van kansen op de arbeidsmarkt en laten we zien welke kansen omscholing biedt”, aldus Petra van der Vlugt, eventmanager bij JobOn. Het online event is gericht op werkzoekenden, starters, afgestudeerden, carrière switchers en potentiële omscholers in de regio Hoorn.


Breder kijken
Deze ochtend staat recruiter en talent acquisitie specialist Sander Dirks uit Hoorn stil bij de kansen op de arbeidsmarkt, zowel in de regio als breder. Hij belicht welke mogelijkheden er allemaal zijn, ook in deze corona tijd. Dirks: “Ik wil het belang benadrukken van het kijken met een ‘bredere scope’ naar nieuwe carrière kansen. We staan stil bij vragen als ‘Waar liggen de kansen momenteel en wat kun je als werkzoekende nog meer met jouw ervaringen?’. Ook vertel ik meer over omscholing en ga ik in op de mogelijkheden die hier misschien wel liggen voor deelnemers”.

Enthousiaste omscholer vertelt
Ook vertelt Martijn di Bucchianico zijn verhaal. Een jaar geleden besloot hij zijn baan in de horeca op te zeggen, gooide hij het roer om en liet hij zich in korte tijd omscholen. Nu heeft hij een leuke baan in de IT branche. Di Bucchianico: “Graag vertel ik de deelnemers over mijn ervaringen en wil ik laten zien hoe ik mijn eerder geleerde talenten juist ook in deze baan weer inzet!”.

Netwerken
Tijdens dit event is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en kan er genetwerkt worden met mede werkzoekenden in de regio Hoorn. Van der Vlugt: “Netwerken staat tijdens onze events altijd centraal. Het is gewoon waardevol, zeker tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan.”

Aanmelden nog mogelijk
Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor het event ‘Vergroot je ‘scope’ en ontdek kansen op de arbeidsmarkt!’ dat online plaatsvindt van 10.00 tot 12.00 uur via Zoom. Meedoen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Werkzoekenden in de regio Hoorn kunnen zich aanmelden via: https://jobon.nl/events/vergroot-je-scope-en-ontdek-kansen-op-de-arbeidsmarkt

Over JobOn
JobOn organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. www.jobon.nl