HEERHUGOWAARD/HOORN - Vanaf komende zaterdag 1 mei zullen er vier dagen lang geen treinen rijden tussen Heerhugowaard en Hoorn. Er worden diverse werkzaamheden uitgevoerd aan zowel het spoor als de stations.


De werkzaamheden vinden plaats tijdens de vakantie om zo weinig mogelijk hinder voor de reizigers te veroorzaken. De werkzaamheden gaan zaterdagochtend om 04.00 uur van start en eindigen in de nacht van dinsdag op woensdag. Vanaf woensdagochtend 5 mei moet het treinverkeer dan weer via de normale dienstregeling verlopen.

Reizigers moeten rekening houden met een aangepaste dienstregeling, extra overstappen en busvervoer. De vertraging kan hierdoor oplopen tot een half uur. Men wordt geadviseerd de NS-reisapp of www.ns.nl te raadplegen.

Overigens is het nog de vraag of er komende zaterdag überhaupt treinen rijden vanwege aangekondigde acties van FNV Spoor na vastgelopen onderhandelingen met ProRail. De komende dagen voert men vooral in de ochtenduren actie, doch men overweegt in het weekend een 24-uurs staking.