HOORN - In Nederland leven vele kinderen die extra aandacht nodig hebben. Zo ook in de wijk Grote Waal in Hoorn. In wijkcentrum Grote Waal organiseerden kinderwerkers Pien Knijn en Saskia Posthumus van Stichting Netwerk in samenwerking met Team Sport een vakantiefeest voor kinderen die die dit nu (extra) verdienen.


Zo’n 70 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar zijn geselecteerd door de kinderwerkers, 1.Hoorn, basisscholen en maatschappelijke begeleiders nieuwkomers om leuke workshops te volgen en gezamenlijk te eten. Sommige kinderen zijn persoonlijk door de kinderwerkers opgehaald zodat zij hierbij aanwezig konden zijn.

De kinderen werden door kinderwerker Cindy Wognum ontvangen in de grote zaal waar er eerst leuke spelletjes werden gedaan om kinderen kennis te laten maken met elkaar. Na de gezamenlijke bijeenkomst werden de kinderen in groepjes verdeeld.

Vier workshops
De kinderen konden meedoen aan een workshop trash percussie op olievaten, gegeven door een ervaren docent. Of lino snijden waarbij een eigen stempel werd gemaakt. Maar ook waxinelicht-potjes versieren met bijenwas en een eigen stop motion film maken stonden op het programma.

Vakantiespelen
Normaal gesproken organiseren Netwerk en Team Sport elke basisschoolvakantie de Vakantiespelen in verschillende wijken. Door de coronamaatregelen kon deze activiteit niet doorgaan. Om de kinderen die dit verdienen toch tegemoet te komen is het vakantiefeest georganiseerd.

Afsluitend diner
Als afsluiting was er een feestelijk diner, waar de kinderen lekker samen konden eten, praten en lachen. De kinderen waren erg enthousiast en hebben een ontzettend leuke dag met elkaar gehad. Het was een welkome en verdiende afleiding in deze periode waarbij nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.