HOORN - Afgelopen jaar heeft Stichting Netwerk, wijkcentrum De Zaagtand een bijdrage van het Univé Buurtfonds aangevraagd om de (instructie)keuken te verbeteren. Het wijkcentrum beschikt over een goede instructiekeuken die veel gebruikt wordt door bewoners uit de buurt. Denk aan een buurtrestaurant voor ouderen, cursussen en activiteiten voor kinderen, samenwerking met scholen, buurtmoeders die zich inzetten voor bewoners met een niet Westerse achtergrond.

Ze zijn ook bereikbaar voor mensen met een handicap en mensen met bijvoorbeeld dementie bereiden er de lunch. Kortom; een zeer divers gezelschap, waarbij de sociaal werkers en vrijwilligers steeds bijdragen aan het verbinden van de diverse bewonersgroepen. Omdat de keuken door deze diverse doelgroepen wordt gebruikt wilden ze inzetten op het veiliger maken van de keuken door over te stappen op elektrische aansluitingen. Ze koken nu op inductie en bakken met een heteluchtoven (i.p.v. gas). Zo maken ze het risico op ongelukken veel kleiner en kunnen alle doelgroepen blijvend genieten van alles wat de keuken te bieden heeft.

Univé draagt graag bij en ze kijken onder andere of het project risico’s voorkomt en schade beperkt. ‘Deze aanvraag past goed bij de doelen van Univé Buurtfonds: het draagt o.a. bij aan het fijn samenleven in de buurt. Ook is uw project gericht diverse groepen uit de samenleving. Daarom zijn we blij dat we uw project kunnen steunen.’ aldus een medewerker van Univé.

Stichting Netwerk is zeer blij met de bijdrage vanuit het Univé Buurtfonds. De keuken is hierdoor naar wens verbeterd. Inmiddels hebben diverse buurtbewoners weer gebruik kunnen maken van de keuken. Heeft u ook interesse? Neem dan contact op met zakelijk leider Ronan Wijngarte, telefoon 0229-855700, of via de mail r.wijngarte@netwerkhoorn.nl.