HOORN - 8 juni is er een grote Uitmarkt VMBO Techniek in Hoorn waar bezoekers een overzicht krijgen van het aanbod op het gebied van techniekpromotie en loopbaanoriëntatie. Tevens presenteren enkele vmbo-scholen zich als good practice waarmee ze andere scholen kunnen laten zien wat ze met techniek doen.

Dit schooljaar hebben vmbo/mavo- en mbo scholen, opleidingsbedrijven, de overheid en het bedrijfsleven, de handen ineen geslagen en zich verenigd in het netwerk Toptechniek in Bedrijf Noord-Holland Noord. Doel van dit netwerk is om door samenwerking in de regio het techniekonderwijs in het vmbo te versterken.

Gedeputeerde Tekin van de Gedeputeerde Staten is aanwezig en sluit het plenaire programma af bij de Uitmarkt VMBO Techniek. De uitmarkt is een inspiratiemarkt voor het vmbo waar kennis wordt gemaakt met de vele mogelijkheden op het gebied van techniekpromotie, loopbaanoriëntatie op techniek en gemeenschappelijk gebruik van praktijklokalen, elkaars docenten en materialen. Maar waar naast de zogenaamde RIF-projecten ook geïnformeerd wordt over de laatste nieuwtjes over de vmbo-investeringsplannen van het rijk en kunt zien en horen wat andere vmbo-scholen met techniek doen. Op deze uitmarkt komen directies, team- of sectieleiders techniek, decanen en techniekdocenten van alle vmbo-scholen in Noord-Holland Noord, maar ook geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven of de overheid.