HOORN - Theater Het Pakhuis doet mee aan de Nationale KinderTheaterWeek met twee premières op 21 en 22 oktober. Eerst gaat onze interactieve kinderrondleiding voor de bovenbouw "Het Geheim van Alex" op zaterdag 21 oktober in première. De volgende dag op zondag 22 oktober is de première van "Weg Met De Romeinen" door Laboman Producties.

Het Geheim van Alex

De interactieve rondleiding "Het Geheim van Alex" is speciaal ontworpen om kinderen uit de bovenbouw kennis te laten maken met de magie van het theater en het historische pakhuis waarin het theater gevestigd is. Een combinatie van verhalen, puzzels en escape room elementen geven de rondleiding een interactief karakter. De personages in de rondleidingen worden gespeeld door Eric Roben en Gea van der Helm.

Weg Met De Romeinen

Zondag 22 oktober gaat de voorstelling "Weg Met De Romeinen" om 13:00 uur in première in ons theater en om 15:00 uur spelen ze een tweede voorstelling. Het stuk is geproduceerd door Laboman Producties. Net zoals de andere stukken van dit West-Friese gezelschap, is "Weg Met De Romeinen" een muziektheater stuk over de Nederlandse geschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal over de noordgrens van het Romeinse Rijk en de strijd met de stammen uit Nederland. De broers Vastram en Aptrok, gespeeld door Sander Huisman en Martijn Bos, worden de stamhoofden van de Frisii stam en ontdekken wat er nodig is om stamhoofd te zijn.

Met script en regie door Janna de Lathouder en composities door Martijn Bos. Het spel en de muziek worden gedaan door Sander Huisman en Martijn Bos.

Opening Nationale KinderTheaterWeek

Theater Het Pakhuis was op woensdag 18 oktober aanwezig bij de opening van de Nationale KinderTheaterWeek in Rotterdam. De week is geopend op het podium van het Maaspodium, door Albert Verlinde. Verlinde is de voorzitter van het Nationaal Theaterfonds. De opening is landelijk via een livestream uitgezonden.

Meer informatie is te vinden op onze website

www.pakhuishoorn.nl

Theater Het Pakhuis

Onder de Boompjes 21

1621 GG Hoorn

0229-24 72 02

Voor meer informatie kunt u mailen naar thomas@pakhuishoorn.nl